Antena 3 CNN Actualitate Social ”Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutaţi-ne, vă rog!”. Stigătul disperat al unei mame într-un bloc din Craiova unde azi a izbucnit un incendiu

”Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutaţi-ne, vă rog!”. Stigătul disperat al unei mame într-un bloc din Craiova unde azi a izbucnit un incendiu

”Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutați-ne, vă rog!”, sunt strigatele de ajutor ale unei mame auzite de jandarmii care au intervenit astăzi la un bloc din Craiova, acolo unde a izbucnit un incendiu. 50 de persoane şi 5 animale au fost evacuate din apartamentele în care plutea un fum dens, care nu îți dădea voie să respiri sau să vezi ce e în jurul tău.

”Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutaţi-ne, vă rog!”. Stigătul disperat al unei mame într-un bloc din Craiova unde azi a izbucnit un incendiu
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2021   •   20:54

Sara, o fetița în vârstă de 5 ani, a avut astăzi un înger păzitor în persoana unui jandarm care a auzit în ultima clipă strigătul de ajutor al mamei sale, într-un bloc din Craiova inundat de fum de la un incendiu.

„Pe coridoarele strâmte ale blocului plutea un fum dens, care nu îți dădea voie să respiri sau să vezi ce e în jurul tău. Am început să strig, pentru ca oamenii care se aflau încă în locuințe să știe că suntem acolo pentru a-i salva", povestește Alin, jandarmul care astăzi a sprijinit colegii pompieri la evacuarea persoanelor dintr-un bloc din Craiova unde, în această dimineață, a izbucnit un incendiu.

„Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutați-ne, vă rog!"

Deși abia puteau să mai respire, nu doar din cauza fumului înecăcios, ci și a treptelor pe care le urcau și coborau în continuu, salvatorii au acţionat contratimp pentru a evacua toți oamenii. La un moment dat, se aude un strigăt de ajutor.

„Am auzit glasul unei doamne. 'Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutați-ne, vă rog!' Nu puteam să o văd. Înaintam prin fumul dens ca prin întuneric. Am aprins lanterna telefonului, pentru ca doamna să vadă lumina și să vină spre noi. Am reușit să ajung la ele. Hai la mine, în brațe", îi spune jandarmul Sasei, o fetița de 5 ani.

În timp ce Alin cobora pe scări cu fetița și mama ei, un alt coleg, Lucian, o aducea în siguranță către ambulanță pe doamna Elena și pe câinele acesteia.

„Momentul salvării pare întotdeauna lung și trebuie să știi să oferi persoanelor afectate cuvinte de speranță. (...) Sunt momente în care uiți de tine și gândul ți se duce doar la cei pe care trebuie să îi salvezi și, uneori, la familie. Când simțeam că nu mai puteam, alergam înapoi, spre casa scărilor, unde găseam un colț de geam, ca să puteam respira din nou aer curat. Apoi înaintam. Am bătut la fiecare apartament în parte pentru a ne asigura că nimeni nu mai este înăuntru", a mai povestit Alin, potrivit Jandarmeriei Române.

50 de persoane evacuate și 5 animale de companie scoase, în siguranță, dintr-un bloc inundat de fum.

„Așa s-a terminat misiunea colegilor noștri. 50 de persoane evacuate și 5 animale de companie scoase, în siguranță, dintr-un bloc inundat de fum.

Îi felicităm pe colegii noștri de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj, care, astăzi, alături de colegii pompieri, au reușit, împreună, să salveze vieți și să dăruiască speranță", scrie Jandarmeria Română. 

”Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutați-ne, vă rog!” "Pe coridoarele strâmte ale blocului plutea un fum dens, care nu îți dădea voie să respiri sau să vezi ce e în jurul tău. Am început să strig, pentru ca oamenii care se aflau încă în locuințe să știe că suntem acolo pentru a-i salva." Ne povestește Alin, jandarmul care astăzi a sprijinit colegii pompieri la evacuarea persoanelor dintr-un bloc din Craiova unde, în această dimineață, a izbucnit un incendiu. "Am auzit glasul unei doamne. <Sunt aici! Sunt cu fetița mea! Ajutați-ne, vă rog!> Nu puteam să o văd. Înaintam prin fumul dens ca prin întuneric. Am aprins lanterna telefonului, pentru ca doamna să vadă lumina și să vină spre noi. Am reușit să ajung la ele. Hai la mine, în brațe! " Sara, 5 ani. Îl ia de gât pe Alin și, împreună cu mama ei, coboară treptele, căutând să ajungă cât mai repede într-un loc unde aerul putea fi respirabil. "Haide, Sara, mai avem puțin! E și mami în spatele nostru. Să știi că am și eu un băiețel de vârsta ta." "Momentul salvării pare întotdeauna lung - ne spune Alin- și trebuie să știi să oferi persoanelor afectate cuvinte de speranță." Deși abia puteau să mai respire, nu doar din cauza fumului înecăcios, ci și a treptelor pe care le urcau și coborau în continuu, colegii noștri știau că singura misiune pe care o aveau era să intervină la timp pentru a salva toți oamenii. Sunt momente în care uiți de tine și gândul ți se duce doar la cei pe care trebuie să îi salvezi și, uneori, la familie. În timp ce Alin cobora pe scări cu fetița și mama ei, un alt coleg, Lucian, o aducea în siguranță către ambulanță pe doamna Elena și pe câinele acesteia. "Când simțeam că nu mai puteam, alergam înapoi, spre casa scărilor, unde găseam un colț de geam, ca să puteam respira din nou aer curat. Apoi înaintam. Am bătut la fiecare apartament în parte pentru a ne asigura că nimeni nu mai este înăuntru." Așa s-a terminat misiunea colegilor noștri. 50 de persoane evacuate și 5 animale de companie scoase, în siguranță, dintr-un bloc inundat de fum. Îi felicităm pe colegii noștri de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj, care, astăzi, alături de colegii pompieri, au reușit, împreună, să salveze vieți și să dăruiască speranță!

Publicată de Jandarmeria Română pe Marţi, 23 noiembrie 2021

Incendiu puternic într-un bloc din Craiova, intervenţie de urgenţă a pompierilor

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, într-un bloc din Craiova. Oamenii au fost evacuaţi, după ce fumul gros a început să le intre în apartamente.

Incendiu puternic, astăzi, într-un bloc din Craiova, după ce toboganul de gunoi al blocului a luat foc, iar resturile menajere au început să ardă.

Speriați de fumul gros, oamenii au ieșit din bloc şi au sunat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, precum şi ambulanțe şi echipaje SMURD.

×
Subiecte în articol: bloc incendiu Craiova
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close