Antena 3 CNN Actualitate Social "Mama care a sărit cu copiii pe geam la Botoșani este la început de schizofrenie!" | Pshiologul criminalist Tudorel Butoi a analizat informațiile cumplitului caz

"Mama care a sărit cu copiii pe geam la Botoșani este la început de schizofrenie!" | Pshiologul criminalist Tudorel Butoi a analizat informațiile cumplitului caz

Femeia care a sărit cu copiii săi pe geamul unui motel din Botoșani este la începutul instalării unei forme de schizofrenie.

"Mama care a sărit cu copiii pe geam la Botoșani este la început de schizofrenie!" | Pshiologul criminalist Tudorel Butoi a analizat informațiile cumplitului caz
Sursa foto: Antena 3 CNN / Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Aug 2023   •   09:54

Este concluzia psihologului criminalist Tudorel Butoi, pe baza informațiilor disponibile până în acest moment despre acest caz.

Se știe că tânăra mamă s-a aruncat de la etajul doi împreună cu cei doi fii ai săi, de doi, respectiv trei ani. Femeia a reușit să se agațe de pervazul ferestrei, însă cei doi copii au ajuns pe caldarâm. Copilul de doi ani a murit pe loc, iar cel de trei ani a ajuns în stare gravă la spital.

Tânăra, care amenința în continuare că se aruncă în gol, a fost imobilizată și salvată de un ofițer de pompieri, după ce un negociator al poliției a vorbit cu ea timp de două ore.

S-a aflat ulterior că, înainte de a comite gestul fatal, femeia i-a trimis soțului său un mesaj în care făcea mai multe reproșuri, inclusiv de natură financiară.

Citește și: ”Sper să fii fericit acum că ai scapăt de noi” Mama ucigașă de la Botoșani i-a trimis soțului un mesaj de adio

"Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam. Sper să fii fericit acum că ai scapăt de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani, că am înțeles că asta era marea ta problemă. Cel mai rău îmi pare pentru copii, că ei nu au nicio vină. Dar nu îi pot lăsa așa, ai nimănui. Nimeni nu o să îi iubească. Sper să fii fericit fără noi. Adio!", este un fragment din mesajul transmis de mama ucigașă către soțul său.

Tudorel Butoi: "Mama ucigașă este în debut hebefrenic, cu tulburări grave de personalitate"

"Poate să fie vorba de o depresie sau de o răzbunare către soțul dânsei. În experiența noastră, a Institutului de Criminalistică a Poliției Capitale, au mai fost cazuri identice. Este vorba de o fractură gravă între soți, care n-a putut să fie gestionată datorită temperamentului și structurii mamei.

Mama este, din punctul meu de vedere - și o să vedeți de-a lungul cercetărilor ulterioare - în debut hebefrenic (asociat schizofreniei, n.r.) cu disfuncționalități grave de personalitate.

Se acumulează tensiunea conflictuale dintre soți de asemenea manieră încât conduce în situațiile acestea la comportamente impulsiv-agresive și agresivitatea se întoarce împotriva ei, împotriva copiilor, împotriva familiei.

Vedeți că se duce cu copiii și se cazează. Între ea și soți există situații conflictuale, mesajul acela este ireverențios ș.a.m.d. Deci avem de-a face cu un debut hebefrenic, cu disfuncționalități de personalitate (...) 

Este, fără îndoială, o notă de premeditare, dar nouă ne va spune și ne va da răspunsul la această chestiune expertiza psihiatrică medico-legală care se va face de către specialiștii rodați în această materie.

Am mai avut, la Brașov, dacă vă mai amintiți, acum vreo 2 ani (un caz similar), când și-a aruncat aruncă copiii de pe fereastră. Cam ăsta e mecanismul, dar în opinia mea (este vorba de) debut hebefrenic.

Tudorel Butoi: "Există semne, dar trebuie observate de anturaj, pentru că soții se obișnuiesc să trăiască în situația conflictuală"

În astfel de situații sunt suficient de multe semne. Este o simptomatologie care înseamnă reactivitate agresivă, care înseamnă episoade de depresie, care înseamnă refuz, negare în ceea ce privește cooperarea dintre soți, dar pentru treaba aceasta observatorul trebuie să fie un observator fin și un extern, deoarece soțul se învață cu ea și ea se învață cu soțul să trăiască în asemenea chestiuni conflictuale.

Deci trebuie o persoană detașată, care să citească bine această simptomatologie. Fără îndoială, cel mai mare psiholog nu va spune 'va face asta, se va arunca în fața trenului, se va arunca de la etaj etc', dar va spune că lucrurile nu sunt în regulă.

Vreau să vă spun că aceste situații simbolic negative sunt observate de omul normal din societate, de rude de prieteni ș.a.m.d. 'Aici nu e ceva curat', va zice acest observator (...) Acestea sunt persoanele care trebuie trimise la consiliere psihologică de către rude, de oameni din mediul social ambiental. 

Și au nevoie de mult suport și există consilieri specializați pe psihologie intervenționistă clinică a familiei ș.a.m.d. Dar nu vorbim de asta: e o femeie care își poartă după ea copiii, se campează, iată, la hotel, la Botoșani, cu bărbatu-său intră în relații din acestea, care se fracturează", a spus la Antena 3 CNN psihologul criminalist Tudorel Butoi.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close