Antena 3 CNN Actualitate Social Mare atenție! Aceste alimente sunt un pericol pe caniculă. Puteți face infarct sau atac cerebral!

Mare atenție! Aceste alimente sunt un pericol pe caniculă. Puteți face infarct sau atac cerebral!

Românii trebuie să știe un ceai fierbinte e mai răcoritor mai bine decât un pahar cu suc în care aţi pus câteva cuburi de gheaţă. Cu cât transpiraţi mai abundent, cu atât veţi resimţi mai puţin efectele caniculei.

Mare atenție! Aceste alimente sunt un pericol pe caniculă. Puteți face infarct sau atac cerebral!
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    30 Iun 2020   •   20:23

Alimentele foarte reci consumate în perioadele caniculare pot avea un efect nociv, întrucât determină contracţia vaselor de sânge. Nu doar că vă va fi foarte cald dar chiar puteţi suferi un infarct sau un atac cerebral.

Mare atenție la aceste alimente! E pericol

Profesorul Peter McNaughon, de la Universitate Cambridge, desfiinţează mitul băuturilor reci pe caniculă. Acesta spune că: consumând băuturi calde sau fierbinţi, nu faceţi decât să creşteţi temperatura corpului. Nervii care se regăsesc în cavitatea bucală şi sistemul digestiv vor stimula creierul să producă mai multă transpiraţie, care prin evaporare, va produce răcorirea corpului. “Apa se evaporă foarte repede de pe piele, iar atunci corpul se răceşte”, a declarat McNaughon, potrivit doctorulzilei.ro.

Deşi oamenii se simt şi mai înfierbântaţi în momentul în care consumă băuturi sau alimente calde, “în momentul în care încep să transpire, vor începe să se simtă răcoriţi”, adaugă şi dr. Cristopher Gordon, expert în “termoreglare umană” la Universitatea din Sydeny. Transpiraţia este un proces vital pentru organism. În cazul în care acesta nu ar avea loc, în medii cu temperaturi foarte ridicate, atunci temperatura corpului ar creşte periculos de mult, provocând atac cerebral şi deces.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close