Antena 3 CNN Actualitate Social Marius Budăi anunţă o victorie pentru drepturile persoanelor cu dizabilități | A fost adoptată o ordonanță de urgență

Marius Budăi anunţă o victorie pentru drepturile persoanelor cu dizabilități | A fost adoptată o ordonanță de urgență

Minstrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat vineri o ordonanță de urgență care vine în sprijinul drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Marius Budăi anunţă o victorie pentru drepturile persoanelor cu dizabilități | A fost adoptată o ordonanță de urgență
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   17:23

A fost adoptată o ordonanță de urgență care vine în sprijinul drepturilor persoanelor cu dizabilități. Aceste măsuri reprezintă un pas important în direcția unei societăți mai incluzive și mai echitabile pentru toți cetățenii noștri, spune ministrul Muncii.

Potrivit lui, una dintre cele mai notabile măsuri este stabilirea obligațiilor de utilizare a unui nou sistem național de management al dizabilității.

"Acest sistem reprezintă o platformă digitală inovatoare, care facilitează colaborarea dintre profesioniștii din cadrul instituțiilor de protecție socială și simplifică interacțiunea cu beneficiarii cu dizabilități. Prin intermediul acestei platforme, procesul de evaluare și integrare a persoanelor cu dizabilități va fi susținut și îmbunătățit.

Un alt aspect deosebit de important este introducerea opțiunii de decontare a gratuității la transportul interurban prin intermediul unui ticket electronic de carburant. Această măsură îi va permite persoanei cu handicap să aleagă ca banii cuveniți pentru transportul interurban să fie disponibili pe un card de carburant, prin care să-și alimenteze necesarul de combustibil. Astfel, li se oferă o mai mare autonomie și libertate de mișcare.

Citeşte şi: Anunţul lui Marius Budăi despre salariile profesorilor. Data până la care nu se pot face modificări la Legea salarizării

Consolidarea rolului Comisiei superioare a persoanei cu handicap reprezintă o altă măsură importantă în cadrul acestei ordonanțe. Aceasta va avea atribuții sporite în controlul și monitorizarea procesului de evaluare a persoanelor cu dizabilități, asigurându-se astfel că toți beneficiarii vor beneficia de o evaluare echitabilă, în conformitate cu prevederile legale. Prin acest mecanism obiectiv de reevaluare, ne dorim să controlăm erorile din sistemul de evaluare și să punem stop abuzurilor din acest proces.

Aceste măsuri adoptate astăzi reprezintă o victorie pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și ne reconfirmă angajamentul ca societate de a fi mai incluzivi și de a oferi șanse egale pentru toți cetățenii noștri. Sunt mândru că fac parte dintr-o societate care se îndreaptă în direcția corectă și că avem instituții de protecție socială și autorități naționale preocupate de nevoile tuturor cetățenilor.

Haideți să celebrăm împreună acest pas important și să continuăm să lucrăm împreună pentru o societate mai echitabilă și mai empatică!", este mesajul transmis de ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina sa de Facebook.

Vezi şi: Promisiunile pe care le face Guvernul profesorilor şi ce salarii cresc. Anunțul făcut de Marius Budăi

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close