Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Educației a decis cum se acordă bursele studențești. La cât ajunge bursa de studiu pentru viitorii profesori

Ministerul Educației a decis cum se acordă bursele studențești. La cât ajunge bursa de studiu pentru viitorii profesori

Ministerul Educației a pus în consultare publică documentul privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat cu frecvență.

Ministerul Educației a decis cum se acordă bursele studențești. La cât ajunge bursa de studiu pentru viitorii profesori
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   19:38

Proiectul ordinului de ministru vizează acordarea unei burse de studiu pentru licență didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, egală cu salariul net al unui profesor debutant.

Practic, de acești bani ar urma să beneficieze studenții care se pregătesc să devină profesori în învățământul preuniversitar.

Conform proiectului de ordin, bursele de studiu se acordă în limita bugetului alocat cu această destinație și în conformitate cu metodologia proprie instituție de învățământ superior de stat.

De asemenea, ar urma să se acord burse de excelență olimpică I/internațională studenților din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat înmatriculați în anul I care au obținut premiile I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale.

Bursele de excelență, acordate pe toată durata studiilor de licență, dacă rezultatele se mențin

Bursele de excelență olimpică I/internațională se vor păstra pe toată durata studiilor universitare de licență, în cazul în care se menține performanța academică, așa cum este stabilită în metodologia proprie a fiecărei instituții de învățământ superior de stat.

Cuantumul minim al bursei de excelență olimpică I/internațională este stabilit prin ordin al ministrului Educației.

Alte prevederi din documentul postat de minister se referă la acordarea de burse pentru susținerea învățământului dual, precum și la criteriile pentru acordarea burselor sociale.

Documentul mai precizează că instituțiile de învățământ superior de stat pot stabili proceduri interne pentru acordarea de sprijin financiar studenților cu rezultate deosebite, pentru participarea la conferințe sau publicarea de articole științifice.

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close