Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Justiției, Ana Birchall, despre cazul micuței adoptate: „E absolut normal ca fetița să rămână în România până la lămurirea tuturor aspectelor”

Ministrul Justiției, Ana Birchall, despre cazul micuței adoptate: „E absolut normal ca fetița să rămână în România până la lămurirea tuturor aspectelor”

Ministrul Justiției, Ana Birchall, despre cazul micuței adoptate: „E absolut normal ca fetița să rămână în România până la lămurirea tuturor aspectelor”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    24 Iun 2019   •   10:01

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că „e absolut normal ca fetița  să rămână în România până la lămurirea tuturor aspectelor” din ancheta începută de Parchetul general.

„Eu regret că am asistat la așa ceva. Nu e permis, nu voi tolera niciodată un asemenea abuz”, a mai spus Birchall.

Birchall a confirmat că Parchetul general a dispus o anchetă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a stabili dacă procuroarea care a luat-o pe Sorina de la familia asistentei maternale a procedat corect.

Citiți și: Informații noi în scandalul fetiţei care a fost luată de acasă cu mascaţii

„Este o anchetă în curs. Asemenea gesturi, situații nu mi-aș dori să mai văd niciodată în România. Nu am cuvinte să descriu această situație. Am văzut cu toții anumite gesturi și imagini. Ancheta cuprinde toate aceste aspecte”, a mai spus Ana Birchall.

Întrebată dacă minora a fost dată în consemn la poliţia de frontieră, Birchall a precizat că nu ştie.

Vă amintim că poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, însoţiţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vinerea trecută, dimineaţă, în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiţă de opt ani, dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close