Antena 3 CNN Actualitate Social Mircea Coşea, analist economic: "Suntem într-un mare pericol. România va intra într-un colaps îngrozitor"

Mircea Coşea, analist economic: "Suntem într-un mare pericol. România va intra într-un colaps îngrozitor"

Mircea Coşea, analist economic, lansează un apel către autorități să ia măsuri urgente pentru că România este în pragul unul colaps economic îngrozitor. „Peste 240.000 de întreprinderi s-au închis şi în curând economia noastră nu va ma furniza nimic pentru buget", spune specialistul.

Mircea Coşea, analist economic: "Suntem într-un mare pericol. România va intra într-un colaps îngrozitor"
de Claudia Popovici    |    23 Dec 2021   •   16:53

Luna ianuarie se anunță foarte grea pentru români. Facturile la energie şi gaze pentru foarte multe zone din ţară încă nu au fost emise ceea ce înseamnă că luna viitoare vom avea un cost dublu la utilități.

„Anul 2022 va fi foarte greu în prima lui parte după terminarea primăverii. Intrarea în vară va fi foarte grea. Eu sunt foarte mulţumit că domnul ministru al Energiei spune că nu îţi va permite nimeni să îşi bată joc de români, dar trebuie să şi facă ceva în perioada asta pentru că ne apropiem de martie, aprilie când aceste plafonări nu vor mai fi valabile şi preţurile vor creşte exponențial.

Virgil Popescu declară război furnizorilor de energie: "Este inadmisibil! Nimeni nu îşi bate joc de români" 

De altfel, se adeverește ceea ce spuneam acum o lună şi ceva că legile sunt bune dar aplicare lor este foarte complicată. Multă birocrație, un nivel mic de digitalizare la furnizori şi la distribuitori.

Deci gândiți-vă că greșelile dacă nu chiar abuzurile pe facturi vor continua, ele vor fi din ce în ce mai dese şi asta va crea foarte multe probleme cetăţenilor. Un guvern trebuie să acționeze în funcţie de semnalele economice nu de manifestările din stradă. Cetățenii sunt în mare pericol şi începând de acum câteva zile economia României este în mare pericol, începe să cadă.

Top 5 crize care vor lovi crunt România în 2022

Dacă s-a închis şi fabrica de aluminiu de la Slatina, dacă s-a închis tot ce înseamnă îngrășăminte, dacă au dispărut 240.000 de întreprinderi mici şi mijlocii datorită preturilor la energie înseamnă că în curând economia noastră nu va ma furniza nimic pentru buget. Asta ce însemnă? Înseamnă că intrăm într-un colaps economic îngrozitor. Trebuie luate măsuri urgente", a spus Mircea Coşea, analist economic, la Antena 3. 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close