Antena 3 Actualitate Social Motivul pentru care o multinațională a plecat din România. Acuzații extrem de grave la adresa angajaților

Motivul pentru care o multinațională a plecat din România. Acuzații extrem de grave la adresa angajaților

02 Mai 2019   •   10:47
Motivul pentru care o multinațională a plecat din România. Acuzații extrem de grave la adresa angajaților
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

În august 2016, compania germană Heyform Bramsche GMBH deschide în România, la Remetea Mare, lângă Timişoara, o fabrică de componente auto care produce piese pentru producători auto din grupul Volkswagen. Înfiinţată în baza unor contracte ferme de producţie cu concernul german, fabrica a angajat 200 de persoane.

În septembrie 2017, fabrica deschisă de firma din Germania este vândută companiei G&L Automotive Components Holding Limited din Hong Kong. În vara anului 2018, fabrica se închide, iar toţi angajaţii sunt concediaţi, primind câte trei salarii compensatorii. Pentru că în contractul colectiv de muncă semnat la începutul anului 2018 este prevăzut că în cazul unei concedieri colective compania trebuie să plătească şase salarii compensatorii, zeci de angajaţi disponibilizaţi odată cu închiderea fabricii au dat în judecată compania cerând să le fie plătite toate cele şase salarii compensatorii. La începutul lunii aprilie judecătorii Tribunalului Timiş au admis în parte cererea angajaţilor, dar motivarea deciziei, care nu este definitivă, nu a fost încă redactată.

Un alt proces, prin care angajaţii au cerut instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor companiei, scoate la iveală motivele pentru care a fost închisă fabrica de componente auto de lângă Timişoara. Potrivit unei întâmpinări depuse de companie la dosar, fabrica s-a închis pentru că nu a putut livra la timp şi la calitatea solicitată piesele pe care s-a angajat să le livreze producătorilor auto. Acest lucru s-a întâmplat, susţin reprezentanţii companiei, pentru că utilaje în valoare de 200.000 de euro au fost furate de mai mulţi angajaţi şi vândute la fier vechi, scrie Adevărul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close