Antena 3 CNN Actualitate Social Nae s-a trezit la ora șase ca în fiecare zi. S-a ridicat ușor și voia să intre în baie să se pregătească pentru muncă. Soția l-a luat de mână și i-a spus adevărul: „E timpul să trăiești pentru tine”

Nae s-a trezit la ora șase ca în fiecare zi. S-a ridicat ușor și voia să intre în baie să se pregătească pentru muncă. Soția l-a luat de mână și i-a spus adevărul: „E timpul să trăiești pentru tine”

Nae s-a trezit la ora șase ca în fiecare zi. S-a ridicat ușor și voia să intre în baie să se pregătească pentru muncă. Soția l-a luat de mână și i-a spus adevărul: „E timpul să trăiești pentru tine”
19 Mar 2019   •   11:39

Nae s-a trezit la ora șase ca în fiecare zi. S-a ridicat ușor și voia să intre în baie să se pregătească pentru muncă. Doar că soția lui l-a luat de mână și i-a spus adevărul.

Azi nu se va mai duce la muncă. Și nici mâine, și nici poimâine. „E timpul să trăiești pentru tine”. 

Povestea lui Nae a fost povestită pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. 

„S-a trezit la ora 6, ca în fiecare zi. S-a ridicat din pat ușor, să nu-și trezească soția, dar ea era deja trează:

- Ce faci, Nae? De ce te-ai trezit la ora asta?

- Merg să mă bărbieresc. Intru de tură.

În acel moment a simțit cum e luat de mână. 

- Nae, știu că de-o viață faci același lucru, dar … tocmai te-ai pensionat! Acum e timpul să trăiești și pentru tine. E timpul să trăiești și pentru noi!

Timp de 28 de ani, Nicolae Dinu a urmat cu sfințenie același ritual. Se trezea la ora 6, se bărbierea și ajungea la unitate de fiecare dată mai devreme...

- Poate e nevoie de mine, își spunea el.

Mare parte din acești ani a fost comandant de echipaj pe descarcerare, poate cea mai grea parte din meseria de pompier. Pe chipul lui se pot citi urmele tragediilor văzute la sutele de accidente la care a intervenit. 

Nu mai știe exact câte persoane a salvat sau de câte ori a plâns de durere că nu a putut face mai mult pentru cei accidentați, dar știe că a existat un moment când a plâns de fericire. A fost ziua în care a fost oprit pe stradă de un bărbat și de băiatul lui.

- Tati, el este omul care mi-a salvat viața. Când îl mai vezi să-i spui “Sărut mâna, nea Nae!”.

Pentru toată cariera ta, pentru modul exemplar în care ți-ai ajutat semenii, pentru felul în care iubești oamenii, îți mulțumim și-ți spunem și noi... SĂRUT MÂNA, NEA NAE!

Ne aplecăm cu respect în fața ta și iți dorim sănătate și pensie.. luuuuuuuuungă!

P.S.:Sâmbătă, Nea Nae a trecut totuși pe la fostul loc de muncă... poate aveau nevoie de el!”. 

 

×
Subiecte în articol: munca
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Mandat european de arestare pentru Mario Iorgulescu
x close