Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Norul de praf saharian a ajuns și în România. Anunțul făcut de meteorologi

Norul de praf saharian a ajuns și în România. Anunțul făcut de meteorologi

Norul de praf saharian a ajuns și în România. Anunțul făcut de meteorologi
17 Apr 2018   •   19:18

Un nor de praf saharian afectează România. La Oradea, mașinile oamenilor au fost acoperite de o peliculă fină de praf, în timp ce la Timiș ploaia a lăsat urme de noroi roșiatic pe mașini și pe ferestrele locuințelor.

Deocamdată, reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului spun că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât calitatea aerului se situează în parametri normali. 

Meteorologii spun că presiunea scăzută din Nordul Africii și din Marea Mediterana a favorizat deplasarea masei de aer cald. 

„Sâmbătă, în bazinul Mării Mediterane s-a conturat un ciclon foarte intens care a antrenat o concentrație foarte importantă de praf saharian. Ne afectează pe noi, în zona Europei, în special cel saharian. Praful a fost antrenat, iar apoi s-a ridicat în atmosferă, la nivelul țării noastre, singurul efect este cel de care aminteați. Ne afectează doar atunci când plouă. Praful a venit către sol antrenat de picăturile de ploaie. Sunt afectați în special locuitorii din Europa sudică. La noi in tară, praful se ridică destul de mult în atmosferă, sunt afectați posesorii de autoturisme”, a spus Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close