Antena 3 CNN Actualitate Social Ce se întâmplă dacă parchezi mașina pe un loc rezervat. Sancțiuni prevăzute de lege

Ce se întâmplă dacă parchezi mașina pe un loc rezervat. Sancțiuni prevăzute de lege

Găsirea unui loc de parcare în București este o misiune dificilă pentru mulți șoferi, însă cei care ocupă un loc rezervat trebuie să știe că riscă să plătească sume importante.

Ce se întâmplă dacă parchezi mașina pe un loc rezervat. Sancțiuni prevăzute de lege
Sursa foto: Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2023   •   14:09

În București există aproximativ 250.000 de locuri de parcare, însă pentru a avea siguranța că au unde să-și lase mașina, majoritatea bucureștenilor optează pentru rezervarea unui loc.

Cu toate acestea, adesea, locurile rezervate de anumite persoane sunt ocupate de alți șoferi, existând riscul izbucnirii unor conflicte serioase.

Cei care ocupă locul de parcare al altui şofer trebuie să ştie că riscă să plătească sume importante, legea în vigoare fiind clară în acest caz.

Astfel, pe lângă amendă, polițiștii pot impune, în funcție de caz, ridicarea autovehiculului parcat pe un loc rezervat, ceea ce înseamnă că șoferul trebuie să plătească atât tariful pentru ridicarea mașinii, cât și pentru depozitare, potrivit observatornews.ro

Citește și: Un militar din Timişoara ameninţă că se aruncă de la etaj | Pompierii au instalat o saltea pneumatică lângă bloc

În funcție de decizia autorităților, șoferii prinși că au ocupat, fără drept, un loc de parcare rezervat riscă să plătească până la 1.500 de lei.

 

×
Subiecte în articol: parcare București
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close