Antena 3 CNN Actualitate Social Românii care vor să muncească în străinătate trebuie să stabilească o parolă secretă

Românii care vor să muncească în străinătate trebuie să stabilească o parolă secretă

Ciprian Ghițuleasa, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, spune că românii ar trebui să urmeze căile oficiale atunci când își caută de muncă în străinătate.

Românii care vor să muncească în străinătate trebuie să stabilească o parolă secretă
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    25 Mai 2020   •   09:38

Este foarte important ca atunci când pleci, să anunți cu cine pleci, unde și, ce este și mai important, să stabilești o parolă secretă, subliniază Ciprian Ghițuleasa.

„Din ce am constatat noi, foarte multe victime sunt amenințate, sunt în prezența traficantului, a exploatatorului, sunt puse să sune acasă sub amenințare și să spună că totul este în regulă. Și atunci toată familia este relaxată și se gândește vai, ce viață bună are fiul meu acolo sau fratele! Or, în momentul în care lași să se înțeleagă că ceva nu e în regulă, lași această parolă, le-o transmiți telefonic, iar persoana de la capătul celălalt își dă seama că ești într-o stare de pericol și poate sesiza autoritățile”, a explicat Ciprian Ghițuleasa la digi24.ro.

Oficialul mai spune că e foarte important ca persoanele care ajung în străinătate să încerce să-și păstreze telefoanele.

×
Subiecte în articol: Ciprian Ghițuleasa parola
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close