Antena 3 CNN Actualitate Social PAȘTE 2017. Cum trebuie să alegi corect produsele de Paște

PAȘTE 2017. Cum trebuie să alegi corect produsele de Paște

PAȘTE 2017. Cum trebuie să alegi corect produsele de Paște
Sursa foto: Pixabay.com
12 Apr 2017   •   12:18

În apropierea sărbătorilor de Paște, ofertele din magazine sunt foarte variate cu privire la alimentele potrivte pentru mesele românilor. Conform Adevărul.ro, specialiștii sfătuiesc românii să fie foarte atenți la carnea de miel, ouăle, cozonacul din comerț, dar și la datele de pe etichetele produselor gata ambalate. Produsele trebuie luate doar din locuri autorizate.

”Trebuie să fim extrem de atenţi atunci când discutăm de carne de miel sau ouă, produse care au un impact asupra sănătăţii. Cel mai important este ca ele să fie cumpărate din spaţii autorizate, astfel încât să fim siguri că ele au fost monitorizate şi că au un lanţ al trasabilităţii”, explică Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Alegerea pentru carnea de miel - pe lângă faptul că nu prezintă siguranță achiziționarea produselor de miel din spațiile neautorizate, cumpărătorii pot fi păcăliţi la cântar. Spre exemplu, la alegerea carcasei de miel sunt esenţiale văzul, mirosul şi pipăitul, atrag atenţia autorităţile. Carnea proaspătă de miel are suprafaţa acoperită cu o peliculă uscată, iar în secţiune carnea este lucioasă şi slab umedă. Legat de culoarea cărnii, ea trebuie să fie roz la suprafaţă în timp ce în secţiune ar trebui să fie roşie, afirmă specialiştii. „Când vine vorba de carnea de miel, e nevoie de multă prudenţă”, arată şi profesorul Maria Puiu, preşedintele Societăţii Române de Genetică Medicală.  

Cozonacul din comerţ şi ouăle gata vopsite - o atenţie sporită este esenţială şi atunci când se aleg ouăle şi cozonacul, adaugă profesorul Maria Puiu. Din cauza zaharurilor şi a cumului de aditivi alimentari, pot surveni probleme de sănătate în această perioadă. ”Alimentele care ajung acum pe raft nu mai sunt ce erau odată fiindcă au o concentraţie mare de zaharuri şi aditivi alimentari. Problema cu aceste E-uri este că pot interfera cu metabolismul. În momentul de faţă nu ştim la ce reacţii să ne aşteptăm. În ceea ce priveşte ouăle, trebuie verificat ca ele să nu fie expirate”, a completat profesorul Maria Puiu.  

×
Subiecte în articol: Paste produse cozonac oua miel atentie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close