Antena 3 CNN Actualitate Social Câţi români au primit pensie privată anul trecut

Câţi români au primit pensie privată anul trecut

Raportul privind evoluţia pensiilor private în anul 2022 a fost publicat.

Câţi români au primit pensie privată anul trecut
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    03 Apr 2023   •   17:37

Circa 23.000 de români au încasat pensie privată anul trecut, în valoare totală de 407 milioane lei, arată Raportul privind evoluţia pensiilor private în anul 2022, publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Conform sursei citate, din valoarea totală a plăţilor efectuate, un procent de 88% este aferent deschiderii dreptului la pensie, 11% ca urmare a decesului participantului şi 1% ca urmare a invalidităţii.

În anul 2022, ca şi modalitate de plată a activului personal net, 67% dintre participanţi/beneficiari au preferat plăţile unice în detrimentul celor eşalonate.

Vezi şi: Marius Budăi anunță noi ajutoare pentru românii vulnerabili! ”Le vom implementa în perioada următoare”

Ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, au fost efectuate plăți unice în valoare de 224 milioane lei și plăți eșalonate în valoare de circa 133 milioane lei.

Au fost înregistrate plăți unice în cuantum de 32 milioane lei și plăți eșalonate în cuantum de 12 milioane lei către beneficiarii activului personal net ca urmare a decesului participantului.

Pentru invaliditate, cuantumul activului net personal plătit a fost de aproximativ 3,5 milioane de lei aferent plăților unice și 1,1 milioane lei prin plăți eșalonate, se menţionează în raport.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close