Antena 3 CNN Actualitate Social Premierul desemnat Ludovic Orban, anunț important despre creșterea salariului minim

Premierul desemnat Ludovic Orban, anunț important despre creșterea salariului minim

Premierul desemnat Ludovic Orban, anunț important despre creșterea salariului minim
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    29 Oct 2019   •   14:35

Majorarea salariului minim brut pe economie este o decizie care trebuie elaborată în parteneriat cu Consiliul tripartit şi trebuie găsit un mecanism obiectiv pentru a efectua această creştere, a declarat marţi premierul desemnat, Ludovic Orban, la audierea ministrului propus al Finanţelor, Florin Cîţu, în comisiile de specialitate.

„Din 2015, Comisia Europeană ne solicită să existe un mecanism prin care să se stabilească această creştere a salariului minim pe economie. Acest mecanism nu a fost instituit. Trebuie să ştim foarte clar în momentul în care majorăm salariul minim pe ce ne bazăm. Pe indicele de creştere a productivităţii, pe creşterea salariului mediu brut pe economie, rata inflaţiei o iau în calcul.

Trebuie găsit un mecanism obiectiv care să determine o creştere a salariului minim nu din burtă, ci printr-o decizie administrativă, pentru că decizia salariului minim produce consecinţe în economie care s-ar putea întoarce împotriva celor pentru care vrem să majorăm salariul minim, pentru că există riscul ca în anumite zone, dacă urcăm salariul minim prea mult, să-i lăsăm fără locuri de muncă şi capitalul să migreze din România. Este o chestiune de decizie care trebuie elaborată în mod evident în parteneriat cu Consiliul tripartit, cu sindicate, patronate, organizaţiile neguvernamentale care sunt grupate şi care probabil dezbat propunerea ministrului care a fost formulată”, a explicat Ludovic Orban.

Citiți și:

Ludovic Orban a făcut o mărturisire uluitoare la audierile din Parlament: „Nu mi se pare normal. Este fake news”

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close