x close

Prețul acestor produse a explodat în ultima lună. Ce alimente sunt în topul scumpirilor

10 Aug 2018   •   17:49
Prețul acestor produse a explodat în ultima lună. Ce alimente sunt în topul scumpirilor

Produsele de morărit şi panificaţie, uleiul şi peştele proaspăt s-au scumpit cel mai mult în decursul lunii iulie faţă de iunie, la fel şi tarifele pentru biletele de avion şi cele pentru servicii de apă şi salubritate, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Deşi preţurile mărfurilor alimentare au scăzut în iulie faţă de luna anterioară cu 0,80%, s-au înregistrat oscilaţii pozitive de la lună la lună în cazul preţului la produse-35243.html">produsele de morărit şi panificaţie (+0,18%), unde produse-35243.html">produsele de franzelărie s-au scumpit cu 0,24%, pâinea cu 0,19%, produse-35243.html">produsele de franzelărie şi specilităţi, cu 0,17%, iar făina, cu 0,13%.   Totodată, în marja creşterii de preţuri înregistrate la carne, preparate şi conserve din carne, cel mai mult s-a scumpit carnea de bovină, respectiv cu 0,38%.   

Majorări au mai fost consemnate în cazul uleiului (+0,18% faţă de iunie 2018), peştelui proaspăt (+0,25%) şi în categoria băuturilor alcoolice, la ţuică, rachiuri şi alte băuturi (+0,25%).  

Sursa: adevarul.ro.

Citeşte mai multe despre:

alimente produse scumpire pret produse
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati