Antena 3 CNN Actualitate Social Preţuri tot mai mari la alimente. Oamenii caută promoţiile în magazine

Preţuri tot mai mari la alimente. Oamenii caută promoţiile în magazine

Ministrul Agriculturii vine cu un nou apel la calm după ce cozile de la benzinării au fost înlocuite de frica de a rămâne fără ulei. Mii de oameni din toată ţara au golit rafturile magazinelor.

Preţuri tot mai mari la alimente. Oamenii caută promoţiile în magazine
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    13 Mar 2022   •   17:23

Speriaţi de o eventuală criză şi de creşterea preţului la acest produs, românii s-au grăbit să-şi facă provizii pentru mai multe luni.

Isteria a debutat cu mesaje alarmiste pe reţelele sociale, însă nu a avut impact asupra tuturor.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, după ce românii și-au umplut coșurile de cumpărături cu sticle de ulei în aceste zile, că România nu este expusă riscului de criză alimentară pentru că ţara noastră produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei.

Ministrul Agriculturii, mesaj după isteria uleiului: ”Nu există niciun risc de criză alimentară. Producem suficientă hrană

"Am văzut cu toţii ieri ce s-a întâmplat vizavi de o anumită reacţie emoţională, poate pe undeva firescă. Asigur încă o dată că România are stocurile necesare de ulei, asfel încât să ne asigurăm necesarul până la noua recoltă. Producem alimente şi produse agroalimentare, astfel încât să fim independenţi din punct de vedere alimentar. Şi nu spun numai eu asta, o spun deopotrivă şi fermierii şi reprezentanţii procesatorilor", a declarat ministrul.

România rămâne cel mai mare producător de floarea-soarelui din Uniunea Europeană

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, producţia ţării noastre este de peste două milioane de tone anul.

Ministrul Agriculturii i-a sfătuit pe români să se informeze din surse sigure pentru a nu se crea panica ce duce la golirea rafturilor din magazine:

×
Subiecte în articol: Adrian Chesnoiu promotii alimente nagazine
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close