Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, mesaj după isteria uleiului: ”Nu există niciun risc de criză alimentară. Producem suficientă hrană”

Ministrul Agriculturii, mesaj după isteria uleiului: ”Nu există niciun risc de criză alimentară. Producem suficientă hrană”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, după ce românii și-au umplut coșurile de cumpărături cu sticle de ulei în aceste zile, că România nu este expusă riscului de criză alimentară pentru că ţara noastră produce suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei.

Ministrul Agriculturii, mesaj după isteria uleiului: ”Nu există niciun risc de criză alimentară. Producem suficientă hrană”
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2022   •   15:50

„Agricultura României a fost supusă în ultimii doi ani unori factori de risc externi care s-au manifestat destul de pregnant. Dacă în 2020 am avut un an agricol cu secetă manifestată pe o bună suprafață a ţării, 2021 a fost un an în care producţiile agricole au fost foarte bune, dar, din păcate, efectele crizei pandemice şi efectele crizei deja apărute în energie şi gaze naturale cu preţuri crescute care au determinat majorării ale inputurilor, ale fertilizanţilor utilizaţi în agricultură au pus în continuare şi pun o presiune sporită pe agricultură.

Iată că a apărut şi această agresiune militară a Rusiei în Ucraina şi practic a dat peste cap toţi factorii de stabilitate la nivel geopolitic. Impactul acestei agresiuni este unul global şi cred că trebuie să facem separarea între ceea ce înseamnă România în harta producătorilor de cereale şi producătorilor de alimente şi ce înseamnă celelalte state”, a transmis ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii i-a sfătuit pe români să se informeze din surse sigure pentru a nu se crea panica ce duce la golirea rafturilor din magazine:

„România, în momentul de faţă, nu se află în niciun astfel de risc de a apărea o criză alimentară sau să fim în risc de apariţie a unor dezechilibre majore pentru că producem suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei în ţara noastră.

Îi încurajez pe români să se informeze din surse sigure, să fie liniştiţi din punct de vedere al asigurării necesarului de alimente pentru că România produce suficient de mult astfel încât să ne asigurăm necesarul de consum”, a transmis Adrian Chesnoiu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close