Antena 3 CNN Actualitate Social Protestatarii împotriva legii certificatului verde s-au adunat la Guvern, de Crăciun

Protestatarii împotriva legii certificatului verde s-au adunat la Guvern, de Crăciun

Circa 100 de protestatari anti-certificat verde s-au adunat la Guvern, în ziua de Crăciun, iar jandarmii s-au mobilizat şi ei.

Protestatarii împotriva legii certificatului verde s-au adunat la Guvern, de Crăciun
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Dec 2021   •   16:05

Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală a fost anunţat începând cu ora 14:30. La manifestaţie este aşteptat şi Moş Crăciun, dar şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Organizatorul susţine că nu este posibil ca de Crăciun oamenii să stea cu mască şi, în plus, vrea să împartă cadouri copiilior defavorizaţi.

A fost o adevărată mobilizare de forţe acolo, jandarmii au fost prezenţi la Guvern, aşteptând să vadă cum vor evolua lucrurile.

După câteva ore, oamenii au plecat liniştiţi acasă.

Organizatorul protestului spune că are autorizaţie de protest până la ora 23:00.

Şeful Jandarmeriei a fost chemat la audieri de procurori, după protestul de la Guvern

Şeful Jandarmeriei a fost chemat la audieri, potrivit unor surse Antena 3, în dosarul deschis ca urmare a asaltului asupra Parlamentului din timpul protestelor organizate de cei care nu sunt de acord cu legea certificatului electronic COVID.

Procurorii vor să stabilească dacă au existat probleme în modul în care a fost organizat dispozitivul de jandarmi care ar fi trebuit să păzească cea mai importantă instituție din România.

Marţi, la protest, manifestanţii au reuşit în numai 10 secunde să treacă de poartă şi să năvălească în curtea Legislativului.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, după asaltul de marţi asupra Parlamentului

Doi bărbaţi au fost reţinuţi după asaltul asupra Parlamentului de la protestul faţă de certificatului verde, de marţi.

Unul dintre bărbaţii care a ajuns în spatele gratiilor este agent vamal în Galaţi, are 50 ani, iar poliţiştii au găsit asupra lui o mască de gaze militară, un briceag, mai multe seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

El este bănuit că a pulverizat vopsea pe patru mașini la protestul de ieri de la Parlament. El a fost reținut marți seara.

Protestatarii împotriva legii certificatului verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament

Mulţimi de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

×
Subiecte în articol: protest Crăciun certificat verde
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close