Antena 3 CNN Actualitate Social Protest la fabrica de armament din Prahova unde se face muniţie termobarică. Ministrul Economiei vine la faţa locului de urgenţă!

Protest la fabrica de armament din Prahova unde se face muniţie termobarică. Ministrul Economiei vine la faţa locului de urgenţă!

Este protest la Uzina Mecanică Plopeni, fabrică de armament, la doar câteva zeci de kilometri de locul unde se află miniştrii Economiei şi Apărării, care anunţă un contract de fabricare de rachete, la Ploieşti. Angajaţii de la Plopeni cer salarii mai mari, la doar câteva zile după ce acolo s-a anunţat fabricarea de muniţie cu efect termobaric.

Protest la fabrica de armament din Prahova unde se face muniţie termobarică. Ministrul Economiei vine la faţa locului de urgenţă!
de Cristi Georgescu    |    04 Mai 2022   •   10:39

Acest protest spontan a început încă de dimineaţă când câteva zeci de angajaţi ai Uzinei Mecanice Plopeni au refuzat să mai intre la primul schimb.

Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile extrem de mici şi cer o majorare, acordarea de sporuri pentru condiţii de muncă periculoase şi bonuri de masă, care au fost anulate în urmă cu doi ani. 

Vorbim de angajaţi ai serviciului de pază dar şi de cei din sectorul pirotehnic, care au salarii între 1.500 şi 1.700 lei, iar în condiţiile scumpirilor din ultima vreme, practic nu mai au cum trăi.

Amintim că săptămâna trecută, în poligonul uzinei de la Plopeni au fost testată chiar muniţia performantă termobarică. Ministrul Economiei anunţa atunci că fabrica va putea produce astfel de armament, considerat de importanţă strategică şi cu mare potenţial pe piaţa militară.           

Acum, deşi trebuia să ajungă la guvern, ministrul Economiei va ajunge la Uzina Mecanică din Plopeni pentru a sta de vorbă cu protestatarii. 

×
Subiecte în articol: Plopeni prahova muniție termobarică
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close