Antena 3 CNN Actualitate Social Protest în faţa Guvernului. Sute de angajaţi ALRO riscă să rămână şomeri

Protest în faţa Guvernului. Sute de angajaţi ALRO riscă să rămână şomeri

Disperarea angajatilor ALRO i-a scos din nou în stradă. O sută de oameni au venit în faţa Guvernului, pentru că fabrica este la un pas să fie închisă în totalitate din cauza facturilor la energie. Asta înseamnă automat şomaj pentru mii de oameni care nu vor mai putea pune o pâine pe masă. Oamenii ar vrea ca sprijinul pentru facturi să fie şi pentru combinat, nu doar pentru consumatorii casnici.

Protest în faţa Guvernului. Sute de angajaţi ALRO riscă să rămână şomeri
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2022   •   15:33

Speriaţi de gândul că vor rămâne fără loc de muncă, sute de angajaţi ai ALRO Slatina au venit să protesteze în faţa Guvernului.

"De aici ne câştigăm existenţa, nu vrem să plecăm în afară, vrem să muncim la noi în ţară. Avem rate, avem credite apartamente cumpărate", spune unul dintre angajaţii de la ALRO Slatina.

Două hale de producţie au fost închise

Sunt şi angajaţi care mai au doar câţiva ani până la pensie şi sunt speriaţi că nu îi va mai angaja nimeni.

"Cine ne mai angajează pe noi ăştia mai în vârstă? Azi protestăm ca să ne subvenţioneze energia, gazele şi tot ce ţine de industrie. Am copii, am nepoţi, vreau să trăiesc, să-i cresc, să mă bucur şi eu de ei, nu să ma duc la vârsta a treia, în loc să ne creştem nepoţii stăm să suferim", adaugă un alt protestar.

Dacă Guvernul nu va face nimic în legătură cu facturile imense la energie şi gaze, societatea va fi închisă total şi astfel sute de oameni rămân fără o sursă de venit.

Protestele vin după ce alte două hale ALRO Slatina au fost închise săptămâna trecuta şi peste 300 de angajaţi au fost trimişi în şomaj.

ALRO este cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală și de Est și singurul producător de aluminiu și aliaje de bază din România.

Alro Slatina este pusă pe butuci din cauza exploziei preţurilor la energie

Conducerea companiei își propune să-și construiască la Slatina o centrală de producție de energie pe bază de gaze naturale, pentru a dobândi independență din punct de vedere energetic.

„Alro SA, cel mai mare consumator de energie electrică din România, ia în considerare posibilitatea dezvoltării de capacități independente de producere a energiei electrice. Pentru a putea participa la unul din viitoarele programe guvernamentale sau europene de susținere a înfințării de capacități noi de producție de energie electrică și pentru desfășurarea legală a activității de producere de energie electrică, societățile trebuie să aibă în obiectul de activitate din Actul Constitutiv codul CAEN privind producția de energie electrică (cod CAEN 3511)", a transmis Alro.

Compania Alro Slatina face parte din grupul Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski.

×
Subiecte în articol: protest ALRO guvern Piata Victoriei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close