Antena 3 CNN Actualitate Social Războiul poate arunca în aer preţurile la casele şi apartamentele din România. Avertismentul dezvoltatorilor imobilari

Războiul poate arunca în aer preţurile la casele şi apartamentele din România. Avertismentul dezvoltatorilor imobilari

Preţul locuinţelor ar putea sări în aer pe fondul războiului de la granițele României. Este motivul pentru care dezvoltatorii imobiliari spun că este momentul propice pentru a investi într-o locuință. În acest weekend, ei au fost prezenți la târgul de imobiliare din Sibiu, ajuns la cea de-a opta ediție.

Războiul poate arunca în aer preţurile la casele şi apartamentele din România. Avertismentul dezvoltatorilor imobilari
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2022   •   19:38

Din cauza conflictului din Ucraina, preţurile de la meteriile prime continuă să se scumpească de pe o zi pe alta, iar majorarile se vor reflecta şi în preţul final al apartamentelor.

Majorările la energie, gaze şi carburanţi au dus la scumpirea sistematică a pieţei imobiliare

Estimările constructorilor arată că metrul pătrat construit s-a scumpit cu 30% faţă de anul trecut. Iar războiul din Ucraina face ca situaţia să se agraveze deoarece o bună parte din materia primă necesară era importată chiar din această ţară.

"Preţurile sunt influenţate de materialele de construcţie, aşa că există un echilibru, un trend de creştere. Noi aşteptăm să se stabillizez în următoarele două luni. Un lucru ştim aproape cu siguranţă, că preţurile foarte puţin probabil să scadă", spune Răzvan Moldovan, dezvoltator imobiliar.

Metrul pătrat în blocurile noi porneşte de la 1.300 de euro

Cei mai pretenţioşi pot opta pentru un apartament spaţios într-un cartier rezidenţial din Sibiu, cu multa verdeaţă, locuri de joacă pentru copii şi piscină.

Pe lângă ofertele imobiliare, la târgul de imobiliare din Sibiu, au fost prezente şi agenţiile de turism care au venit cu oferte tentante.

Târgul de imobiliare şi turism a ajuns la a 8 ediţie.

Deşi a fost organizat într-o perioadă în care situaţia in regiune este una tensionată, au fost destui clienţi interesaţi atât de ofertele imobiliare, cât şi de planificarea unei vacanţe.

Dezvoltatorii imobiliari spun că preţurile la case şi la apartamente vor creşte în perioada următoare.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close