Antena 3 CNN Actualitate Social Recensământ 2022. Dezechilibre majore la pensii şi pe piaţa muncii. Avertismentul şefului INS

Recensământ 2022. Dezechilibre majore la pensii şi pe piaţa muncii. Avertismentul şefului INS

Recensământ 2022. Conform unor prime rezultate parţiale suntem mai puţini cu un milion, iar la 143 de pensionari avem 100 de copii sub 15 ani. Şeful Institutului Naţional de Statistică atrage atenţia că vom asista la dezechilibre majore la pensii şi pe piaţa muncii.

Recensământ 2022. Dezechilibre majore la pensii şi pe piaţa muncii. Avertismentul şefului INS
Sursa foto: pixabay.com
de Alexandra Dima    |    08 Aug 2022   •   11:29

Recensământul populaţiei şi locuinţelor încheiat la finalul lunii iulie arată cifre îngrijorătoare pentru România. 

„Sunt pesimist în ce priveşte evoluţia demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii şi pe piaţa muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a precizat Tudorel Andrei, şeful INS. Acesta a adăugat, citând un raport ONU, că în afara României se află 4 milioane de români.

Una dintre tendinţele care se conturează în urma datelor adunate este aceea că oraşele-reşedinţă de judeţ îşi reduc populaţia, în timp ce creşte populaţia din judeţele limitrofe, a mai spus acesta, citat de Adevărul.

„600.000 de locuinţe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicaţii, cum se poate întâmpla aşa ceva?”, a mai precizat acesta.

Primele rezultate ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2022, a anunțat INS.

Până în 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021. 

Şeful INS, anunţ de ultimă oră privind amenzile pentru cei care au dat date eronate sau au refuzat recenzarea

 

×
Subiecte în articol: recensământ 2022
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close