Antena 3 CNN Actualitate Social Revoltă în satul din Mehedinți care a ars complet. Oamenii cer anchete și o soluție pentru iarnă: "Mi-a ars tot, mamă. N-am o ceapa să mănânc"

Revoltă în satul din Mehedinți care a ars complet. Oamenii cer anchete și o soluție pentru iarnă: "Mi-a ars tot, mamă. N-am o ceapa să mănânc"

Disperare şi revoltă în satul din Mehedinţi care a ars o zi întreagă. Oamenii cer anchete şi vor ca vinovaţii să plătească pentru dezastrul care a făcut scrum zeci de case. Sunt contradicții uriașe cu privire la intervenția pompierilor.

Revoltă în satul din Mehedinți care a ars complet. Oamenii cer anchete și o soluție pentru iarnă: "Mi-a ars tot, mamă. N-am o ceapa să mănânc"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Aug 2021   •   10:58

Este scandal uriaș după incendiul care a mistuit un sat întreg din Mehedinți. Autoritățile locale susțin că s-a intervenit cu mare întârziere și, astfel, zeci de case au fost distruse.

Primarul comunei susține că a sunat la 112 încă de dimineața dar i s a comunicat că nu sunt mașini disponibile pentru a lichidă incendiul de vegetație care nu ajunsese încă la locuințele oamenilor. Abia în jurul orei 14 a ajuns prima mașina la locul incendiului.

ISU Mehedinți susține însă că primul apel a fost făcut abia la 13.53 de minute și în maxim 5 minute o autospecială a ajuns de la 7 kilometri depărtare la locul intervenției. Șeful ISU Mehedinţi spune că în zonă au fost mai multe incendii, unele pe câmp, altele aproape de casele oamenilor şi pompierii au interevnit la cele din urmă.

Oamenii cer anchetă și spun se plâng că din lipsa intervenției au rămas fără bunurile lor.

"Mi-a ars tot mama, n-am o ceapă să mănânc. O ceapă n-am. Și ceapă a ars și tot și usturoi și tot.", povestește, plângând, o bătrânică din sat. "N-a rămas nimic și câinii și tot. Ce să simt, simt să mor, să mor dacă nu mi se face dreptate. Să căutăm vinovații, să vedem care da telefon."

În urma incendiului puternic au ars tone de cereale, animalele dar şi mai multe spaţii de depozitare.

lertă în Mehedinţi! Un nou incendiu de vegetaţie a izbucnit lângă satul unde zeci de gospodării au fost făcute scrum

Un nou incendiu de vegetaţie a izbucnit marți după-amiază la aproximativ 1 kilometru de satul care a fost mistuit de flăcări, luni seara. Au ars deja 2 de hectare de vegetație, iar din cauza vântului se extinde cu repeziciune.

Potrivit localnicilor incendiul au pornit de la vegetația uscată şi s-a extins deja pe două hectare în mai puţin de 30 de minute.

„A ars mocnit în pădure de azi-noapte şi nu s-a observat . A început vântul şi s-a extins rapid. Am sunat din nou la 112. Sunt două maşini de pompieri, una o avem aici una in cealaltă parte de pădure. De 10 zile ne luptăm cu incendiile aici", a spus primarul.

Incidentul vine după ce şi marți dimineață, la aproximativ patru kilometri de satul care a fost mistuit de flăcări luni seară, a reizbucnit un alt incendiu în apropiere de localitatea Dunărea Mică.

”Primele două autospeciale au venit pe la ora 13:00. Incendiul de dimineață l-am stins cu oamenii noștri de la primărie și cu sătenii. Iar în jurul orei 13:00 - 14:00 s-a aprins din nou incendiul. O sută de telefoane am dat. Inclusiv dimineață, la ora 06:36, există înregistrări pe telefon, am dat 5-6 apeluri la 112, viceprimarul tot la fel.

Ni s-a comunicat că nu au autospeciale la momentul acela să ne trimită. Când au avut disponibile a fost în jurul orei 13:30-14:00. Elicopter nu am cerut, pentru că nu era cazul de elicopter pentru că nu era atât de extins focul”, a adăugat primarul. 

Zeci de case din satul Scăpău au fost făcute scrum într-un incendiu devastator

Un incendiu violent a izbucnit, luni după amiază, în localitatea Scăpău, comuna Devesel judeţul Mehedinţi. Flăcările au pornit de la vegetația uscată şi s-au extins amenințător la mai multe gospodării.

Un bărbat a rămas doar cu o găină după incendiul care a devastat zeci de case în satul Scăpău: "Nu mai am nimic!" Un bărbat din satul Scăpău, judeţul Mehedinţi, a mai rămas doar cu o găină, după ce incendiul care a devastat zeci de case l-a lăsat fără casă, maşină, căruţă şi animale.

Flăcările au izbucnit în jurul orei 14.00 şi au continuat să ardă până spre seară, iar pe măsură ce timpul trecea, acestea s-au extins de la vegetaţia de pe câmp la curţile oamenilor şi apoi la case.

Incendiul puternic a ajuns şi în curtea unui bărbat, care a încercat să stingă flăcările, însă nu a reuşit. Focul a pus stăpânire pe curte, pe garduri, pe casă, pe maşină, pe coteţele animalelor, dar şi pe căruţă.

În câteva zeci de minute, întreaga agoniseală a bărbatului s-a transformat în scrum. El a reuşit să salveze o singură găină.

„Nu mai am nimic, doar ce e pe mine şi ce am în mână. Au luat foc toate, casă, maşină, animale. Ce dezastru mai mare există?", a declarat bărbatul pentru Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: revolta mehedinti ars satul anchete
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close