Antena 3 CNN Actualitate Social A început ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală. Sunt amenzi uriașe

A început ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală. Sunt amenzi uriașe

Șoferii Capitalei trebuie să fie atenți de acum unde își parchează mașinile. Autoturismele parcate neregulamentar în stațiile STB, pe trecerile de pietoni sau în intersecții vor fi ridicate de polițiștii locali. 

A început ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală. Sunt amenzi uriașe
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    08 Apr 2022   •   13:41

Regula se aplică pentru toți șoferii din Capitală, deoarece primăriile de sector au primit libertatea de a acționa și pe străzile administrate de Primăria Municipiului București.

Polițiștii spun că sancțiunea este de 725 de lei și trei puncte penalizare la permis.

Iar pe lângă această amendă, şoferul va plăti şi 150 de lei ziua de depozitare a maşinii ridicate. Astfel de sancţiuni riscă toţi şoferii care vor parca neregulamentar.

”Văzând că ei sunt absenți permanent, am solicitat o hotărâre de Consiliu General care să ne dea voie să intervenim inclusiv pe arterele administrate și de Primăria Municipiului București (PMB).

Ne-am propus să începem cu a elibera trotuarele de mașini, în special stațiile STB”, a spus Ciprian Ciucu, primarul sectorului 5.

Anul trecut, polițiștii locali ai sectorului 6 au ridicat 430 de mașini abandonate. Proprietarii autoturismelor au un termen de șase luni pentru a-și recupera masina, în caz contrar, aceasta va fi dusă la casat.

Părerile sunt împărţite. O parte din cetăţeni apreciază acţiunea, însă mulţi spun că nu există locuri de parcare.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close