Antena 3 CNN Actualitate Social Româncă declarată erou în Italia, după ce a denunţat doi membri ai mafiei

Româncă declarată erou în Italia, după ce a denunţat doi membri ai mafiei

Roxana Roman, o româncă în vârstă de 36 de ani, a fost premiată pentru că a dat dovadă de curaj, dreptate şi integritate personală, atunci când a denunțat doi membri ai mafiei.

Româncă declarată erou în Italia, după ce a denunţat doi membri ai mafiei
Sursa foto: Corriere Della Sera
de Claudia Popovici    |    16 Dec 2021   •   23:50

Mai exact, românca a primit un premiu Nathan în Italia, instituit de compania Asilo Savoia. Ceremonia de decernare a premiilor avut loc luni, 13 decembrie, în incinta fostului teatru Rossini din Roma.

În total, au fost şapte câștigători, patru bărbaţi şi trei femei care s-au remarcat prin angajament civic, dreptate şi integritate personală.

Pentru Roxana Roman premiul a fost acordat pentru că acum trei ani ea a avut curajul să denunţe Poliţiei doi membri ai clanului Casamonica, după ce aceştia i-au atacat soţul şi o altă persoană.

Incidentul a avut loc în barul româncei situat în cartierul Romanina, de la periferia Romei. Roxana Roman nu a cedat amenințărilor mafiei şi a mers la poliție pentru a face o plângere, notează presa locală citată de stiridiaspora.ro

Astfel, doi dintre agresori, Alfredo şi Vincenzo Di Silvio, au fost condamnați la patru ani şi 10 luni, respectiv patru ani şi 8 luni de închisoare.

Bunicul agresorilor, Enrico, care se afla în arest la domiciliu, a fost condamnat pentru amenințări la 3 ani şi 2 luni de închisoare.

Dovada sa de curaj a fost remarcată şi de Virginia Raggi, fostul primar al Romei, care a spus: 

„Gestul acestei tinere a transmis un mesaj clar clanurilor criminale: nu trebuie și nu pot să se simtă "stăpâni" pe anumite zone ale orașului. Cetățenii cinstiți ridică capul și se revoltă împotriva nedreptății și a hărțuirii. Povestea Roxanei a transmis și un mesaj către instituții, către mediul de afaceri sănătos și către societatea civilă: importanța de a lucra împreună.

Dacă cetățenii simt prezența instituțiilor, își depășesc teama, se întorc să denunțe abuzurile, își recapătă spațiile. Este ceea ce am făcut în timpul mandatului meu: bătălia pentru restabilirea legalității este prioritatea pe care trebuie să o urmărim fără ezitare", a spus Virginia Raggi, fostul primar al Romei pe pagina sa de socializare.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close