Antena 3 CNN Actualitate Social Românii, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit | Alte beneficii pe care le cer

Românii, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit | Alte beneficii pe care le cer

Preţurile tot mai crescute din ultima perioadă şi lipsa majorărilor salariale îi determină pe români să îşi caute locuri de muncă mai bine plătite.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   07:33

Aşa se explică de ce aproape jumătate dintre cei incadrati in piata muncii sunt în căutatea unui loc de munca mai bine plătit, în timp ce 4 din 10 spun ca schimbarea jobului NU este o prioritate DAR daca gasesc ceva mai bun sunt dispusi sa aplice.

În plus, în sondajul realizat de o plaformă de recrutare, salariul este principalul motiv pentru schimbarea locului de muncă.

Principiul se aplică pentru majoritatea covâşitoare, adică pentru 78,2% dintre participanţii la studiu.

Următorul cel mai important lucru, în perspectiva schimbării jobului, este posibilitatea de a lucra de acasă, urmată de oportunităţile de a avansa în carieră, mai multe beneficii extrasalariale, proiecte care să îi motiveze sau mai multă stabilitate la locul de muncă. Abia pe ultimate locuri sunt mentionate neintelegerile cu colegii sau cu managerul.

Cât priveşte motivele pentru care s-ar răzgândi să nu mai plece în altă parte, acestea sunt asemănătoare cu cele care îi detemină pe români să îşi caute un alt loc de muncă, dar ordinea este diferită.

7 din 10 ar rămâne la vechiul loc de muncă dacă ar primi majorarea salarială cerută, iar restul pentru un pachet de beneficii extrasalariale mai bun. Un procent foarte mic a declarat că ar rămâne la actualul loc de muncă pentru colegi sau manager.

Sondajul a fost realizat în perioada martie-aprilie, pe un eşantion de 1.002 respondenţi, angajaţi în prezent. Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcţii/instalaţii, administrativ/logistică, IT/software, alimentaţie, HoReCa şi auto.

×
Subiecte în articol: loc de munca bine platit beneficii
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close