Antena 3 CNN Actualitate Trucul de negociere a salariului care te ajută să obţii jobul dorit. Expert în recrutare: "Funcţionează de fiecare dată"

Trucul de negociere a salariului care te ajută să obţii jobul dorit. Expert în recrutare: "Funcţionează de fiecare dată"

Cei care optează pentru un anume job pot aplica un truc de negociere care îi va ajuta să obțină mai uşor postul dorit.

Trucul de negociere a salariului care te ajută să obţii jobul dorit. Expert în recrutare: "Funcţionează de fiecare dată"
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    15 Feb 2024   •   06:00

Potrivit experților în comunicare, acest truc funcționează cel mai bine atunci când în anunțurile de angajare sunt menționate și informații cu privire la nivelul de salarizare.

Cu aceste informaţii poţi controla discuția la interviul de angajare cu o simplă întrebare care are o putere extraordinară.

Trucul a fost dezvăluit de Chanelle Howell, un rectrutor din New York, în vârstă de 31 de ani, care a intervievat sute de persoane în timp ce lucra pentru Goldman Sachs și Bridgewater Associates, relatează CNBC.

De exemplu, potrivit acesteia, dacă te prezinți la un interviu pentru un post cu un salariu între 100.000 și 150.000 de dolari, adresează următoarea întrebare:

"Îmi puteți spune ce aptitudini și ce nivel experiență fac diferența între un candidat cu un salariu de 100.000 de dolari și unul de 150.000 de dolari?"

Potrivit expertului, această întrebare îl va face pe angajator să dezvăluie care este strategia de remunerare pentru funcția respectivă.

Secretul este să scoţi în evidenţă aceste calități pe tot parcursul interviului, afirmă Chanelle Howell, pentru a oferi un motiv companiei să te aleagă pe tine.

"Ulterior, în procesul de negociere poți folosi cuvintele lor pentru a explica de ce meriți mai mulți bani", spune Howell.

De asemenea, când interviul se apropie de final şi ai deja o ofertă pentru postul dorit, profită de ocazie să subliniezi modul în care vei onora așteptările companiei, după care poţi lansa o nouă ofertă cu suma pe care ți-o dorești. 

"Este vital să-l determini pe potențialul tău angajator să precizeze exact de ce o persoană merită acea sumă de bani și apoi să îți creezi povestea în jurul acesteia", spune Howell. 

În cazul în care nu aveți informații despre nivelul de salarizare, puteţi folosi următoarea întrebare:

 "Având în vedere noile legi privind transparența salarială, o mulțime de companii prezintă candidaților intervalul de salarizare. Îmi puteți comunica intervalul pentru această poziție?", recomandă expertul.

Iar dacă răspunsul angajatorului este că, de fapt, intervalul de salarizare este foarte vast, poţi cere informații despre ce anume plasează un candidat în fruntea intervalului de salarizare.

Potrivit expertului, toţi cei care au folosit acest truc de negociere şi comunicare au ajuns la rezultatul dorit. 

 

×
Subiecte în articol: salariu mare negocierea salariului
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close