Antena 3 Actualitate Social Românii care nu muncesc pot primi pensie. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Românii care nu muncesc pot primi pensie. Ce condiții trebuie să îndeplinească

01 Mai 2019   •   10:29
Românii care nu muncesc pot primi pensie. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Românii care au meserii ocazionale pot primi pensie. Aceştia pot contribui la fondul de pensii pentru a nu avea goluri în cartea de muncă. Cotizaţia minimă este de 520 de lei pe lună. Românii pot contribui şi la sănătate pentru a fi asiguraţi şi să beneficieze de servicii medicale.

Cei care nu muncesc, dar totuși vor să plătească contribuția la pensii pentru a nu avea goluri în cartea de munca pot să plătească minimum 520 de lei pe lună și astfel vechimea îi va merge în continuare, conform Casei de Pensii. 

Bineinteles că poți să plătești și mai mult, dacă ai bani. Românii pot contribui și la sănătate pentru a fi asigurați și să beneficieze de servicii medicale. 

Anul trecut, tot pentru continuitate, românii au putut cumpăra vechime retroactiv, nu mai mult de 5 ani. 

Deocamdată programul prin care românii puteau să cumpere vechime retroactiv s-a încheiat pe 31 decembrie, dar ar putea reîncepe in 2021. Aproape 15.000 de români și-au cumparat vechime. Suma medie achitată a fost de putin peste 5.000 de lei. 

Cele mai multe persoane care și-au cumpărat vechime sunt din București, aproape 2.000 de persoane, Prahova și Galați - aproape 1.000 de persoane. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close