Salariu fabulos, pentru angajata unei primării. Cât câștiga o secretară din Satu Mare este ireal

10 Oct 2017   •   17:10
Salariu fabulos, pentru angajata unei primării. Cât câștiga o secretară din Satu Mare este ireal Foto: Agerpres.ro

Camera de Conturi Satu Mare a descoperit în urma unui control efectuat la Primăria Păuleşti că fosta secretară a comunei a încasat mai multe luni la rând, un salariu nejustificat de 29.000 de lei net.

Stelian Zenoviu Bontea, primarul comunei  a declarat că a demarat procedura de recuperare a prejudiciului de la fosta secretară, dar şi alte sume de la fosta conducere a localităţii.

”Eu sunt primar din iunie 2016. A venit Camera de Conturi Satu Mare şi a făcut verificări din 2014 până în prezent, un control privind cheltuirea banului public. S-au descoperit anomaliile legate de salarizarea fostei secretare, Eva Sava, care la sfârşitul anului trecut s-a mutat în altă localitate, a fiului contabilei, care era poliţist local, a fostului primar şi a fostului viceprimar, cei care au fost înaintea mea. De exemplu, în octombrie 2015, în lunile ianuarie şi februarie 2016, fosta secretară a încasat un salariu net de peste 29.000 de lei. Lua sporadic astfel de salarii. Am cerut statele de plată şi am constatat că avea un salariu de 6.000 de lei şi 23.000 de lei din diverse sporuri”, a spus Bontea.

Primarul a mai spus că după evaluarea prejudiciului, acesta ar fi de peste 230.000 de lei.

Potrivit lui Stelian Zenoviu Bontea, fosta secretară a susţinut că banii încasaţi proveneau din sporuri privind fondurile europene derulate de comună, ceea ce nu se justifică în condiţiile în care nu au fost prezentate şi pontajele aferente.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close