x close

Sinteza zilei: Procurorul penal Emilian Eva, latifundiar din retrocedări

03 Aug 2015   •   22:21

Este unul dintre cei mai corupţi procurori din România şi are o moşie ca un miliardar al regimului. Este vorba de Emilian Eva, cel care a semnat şi rechizitoriul din dosarul Telepatia.

 
Deşi era bugetar şi nu avea un salariu mare, Eva are un adevărat imperiu şi nu numai din traficul de tablouri, dar şi din tranzacţii imobiliare dubioase făcute în familia sa.
 
După un furt de teren la Dumeşti, s-a trezit cu un dosar la DNA. Emilian Eva avea teren la Dumeşti din 2001 şi avea interes direct în cauză. A furat actele colegului din DNA, le-a scanat şi le-a falsificat, încercând să compromită ancheta. 
 
Şeful DNA de la acea vreme, Daniel Morar, a închis ochii la aceste mârşăvii, pentru că în fişetul lui Eva exista argumentul suprem: dosarul Telepatia şi se ceruse înfundarea profesorului Dan Voiculescu, iar pentru asta Morar a fost dispus să treacă peste toate golăniile.
 
Un alt exemplu de îmbogăţire a lui Eemilian Eva: 22 de hectare de teren din comuna Dumeşti care urmau să ajungă la veterani de război ori familiile acestora au ajuns pe numele băieţilor deştepţi.
 
Ulterior, mare parte din averea procurorului a ajuns pe numele unei nepoate a acestuia.
 
Informaţiile au fost prezentate luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati