Antena 3 Actualitate Social Situație inedită la o licitație. Un aparat foto, adjudecat pentru suma record de 2,4 milioane de euro

Situație inedită la o licitație. Un aparat foto, adjudecat pentru suma record de 2,4 milioane de euro

11 Mar 2018   •   11:38
Situație inedită la o licitație. Un aparat foto, adjudecat pentru suma record de 2,4 milioane de euro Foto: Pixabay.com

Un aparat foto Leica datând din 1923 a fost vândut în cadrul unei licitaţii organizate sâmbătă la Viena pentru suma record de 2,4 milioane de euro, devenind astfel cel mai scump aparat foto din lume, potrivit brokerului licitaţiei.

Suma de pornire a licitaţiei pentru acest aparat foto a fost de 400.000 de euro. Cumpărătorul este un colecţionar privat de origine asiatică, care doreşte să rămână anonim, a indicat galeria vieneză Westlicht - una dintre cele mai renumite din lume - care organizează regulat vânzări ale unor modele vechi şi celebre.

Aparatul face parte dintr-o serie de 25 de prototipuri fabricate în 1923, cu doi ani înainte de comercializarea faimoasei mărci germane, şi este unul dintre cele trei din această serie păstrate "în starea lor iniţială".

Recordul anterior pentru un aparat foto data din 2012, atunci când un Leica din 1923 a fost adjudecat pentru suma de 2,16 milioane de euro, potrivit galeriei Westlicht.

Austriacul Andreas Kaufmann a cumpărat în 2005 afacerea producătorului german, aflată în pragul falimentului, şi a reuşit relanseze comercial această marcă cult, apreciată de pionieri ai fotojurnalismului cum ar fi Robert Capa şi Henri Cartier-Bresson.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close