Antena 3 CNN Actualitate Social Tăriceanu cere rechemarea ambasadorului României în SUA. Maior: „Mi-am făcut datoria”

Tăriceanu cere rechemarea ambasadorului României în SUA. Maior: „Mi-am făcut datoria”

Tăriceanu cere rechemarea ambasadorului României în SUA. Maior: „Mi-am făcut datoria”
12 Sep 2018   •   14:42

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, în Comisia de politică externă, că va propune trimiterea unei scrisori MAE în care să ceară retragerea lui George Maior din postul de ambasador al României în SUA.

„Apreciez că domnul ambasador nu şi-a îndeplinit misiunea de a reprezenta, apără şi a promova politica guvernului român. În schimb v-aţi promovat propriile opinii politice după o agendă care pare mai degrabă personală, aţi implicat SUA în politica internă din România şi aţi implicat România în luptele politice interne din SUA, poziţionându-vă în tabăra adversă şefului legitim al Executivului american. Eu am să solicit membrilor comisiei, nu fac un secret, să adresăm o scrisoare MAE în care să considerăm că misiunea dumneavoastră nu poate să continue pe mai departe în condiţiile prezente”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, George Maior spune că „Mi-am făcut datoria pentru a nu exista o percepţie falsă asupra poziţionării SUA”.

Citește și: George Maior este audiat în Comisia de politică externă. Fostul șef SRI explică protocoalele secrete din Justiție

×
Subiecte în articol: Tariceanu maior ambasador România datorie
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close