Antena 3 CNN Actualitate Social Taxa pe apa de ploaie îi stoarce de bani pe românii din Gorj

Taxa pe apa de ploaie îi stoarce de bani pe românii din Gorj

Precipitaţiile abundente din ultima vreme îi storc de bani pe românii care plătesc taxă pe apa de ploaie. Locuitorii din Gorj sunt obligaţi să plătească, pentru că operatorul de apă şi canal nu a renunţat la taxa percepută pentru ploi.

Taxa pe apa de ploaie îi stoarce de bani pe românii din Gorj
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    Gabriela Mladin    |    23 Iun 2021   •   09:14

Precipitațiile din ultima vreme vor aduce facturi mai mari pentru zonele in care populația plătește și taxa pe apa de ploaie.

De exemplu la Gorj, unde operatorul de apa și canal nu a renunțat la perceperea unei astfel de taxe, adică oamenii plătesc apa de ploaie, în funcție de cantitatea de precipitații căzute în luna respectivă.

La Bacău, autoritățile locale au cerut societății să nu mai introducă in facturi taxa meteorică, iar operatorul a fost de acord. Ambiguitatea calculării tarifelor a determinat autoritățile din zonă să renunțe.

La Gorj se plătește această taxă pe apa de ploaie din 2018, iar acum facturile vor fi pe măsur precipitațiilor din ultima perioadă.

La Târgu Jiu, primăria a refuzat să plătească taxa pe apa de ploaie și a strâns o datorie de 900.000 de lei cu tot cu penalități. Motivul pentru care a refuzat a fost acela că în oraș, doar 20% din precipitații ajung în rețelele pluviale, restul ajungând în pământ.

Taxa a fost contestată, dar judecătorii nu au decis nimic încă, așa că taxa pe apa de ploaie încă se regăsește pe factură.

 

×
Subiecte în articol: apă de ploaie taxa Gorj
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close