Antena 3 CNN Actualitate Social Televiziune franceză, despre cum influențează BOR politica și viața socială din România

Televiziune franceză, despre cum influențează BOR politica și viața socială din România

Televiziune franceză, despre cum influențează BOR politica și viața socială din România
02 Oct 2018   •   15:13

Postul de televiziune TV5 Monde a difuzat un documentar în care se vorbește despre modul în care Biserică Ortodoxă Română influențează viața socială și politica din țara noastră.

În cadrul seriei de documentare „Tabuuri și interdicții”, realizat de Francois Normandin și prezentat de postul de televiziune TV5 Monde, Biserica Ordodoxă Română este prezentată de francezi ca fiind „o nouă față represivă care a înlocuit comunismul după 1989 pentru a impune propriile tabuuri și interdicții societății române”.

„După căderea dictaturii comuniste, Biserica Ortodoxă a revenit în forţă pe scenă publică din România, impunându-se că principala busolă morală a ţării. Sub influenţa acesteia, proiecte precum educaţia sexuală în şcoli au fost stopate cu consecinţe grave asupra societății”, se mai arată în documetarul care a fost difuzat în data de 17 septembrie 2018.

„România a ajuns să cunoască una dintre cele mai mari rate a sarcinilor printre adolescente din UE și totodată o creștere a violențelor sexuale. În tot acest timp, în cartierele cele mai sărace, țiganii rămân pradă unor prejudecăți dure”, mai afirmă francezii, potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: BOR Biserica Ortodoxa Romana
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close