Antena 3 Actualitate Social Ultimele vești despre taxa auto! Cine va fi nevoit să o plătească de anul viitor

Ultimele vești despre taxa auto! Cine va fi nevoit să o plătească de anul viitor

04 Dec 2018   •   16:36
Ultimele vești despre taxa auto! Cine va fi nevoit să o plătească de anul viitor
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Taxa auto 2019, așa cum probabil va fi denumită în viitorul apropiat, se pregătește de debut.

Până atunci, avem noi informații de la Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Așa cum a specificat anterior în repetate rânduri, taxa auto 2019 va aplica principiul ”poluatorul plătește”, iar alte declarații ale oficialului au specificat că vor fi plătite ”contribuții” la bugetul de stat.

Noutatea este că nu toate aceste ”contribuții” vor fi plătite de la 1 ianuarie 2019, deci taxa auto 2019 va intra în vigoare treptat. Cel mai probabil, acest lucru face parte din planul descris de Ministrul Mediului drept un răgaz pentru cetățeni să se informeze cu privire la noul bir, să se adapteze și să facă alegeri în consecință și în cunoștință de cauză.

Tot din declarațiile lui Grațiela Gavrilescu, putem să tragem concluzia că încă nu a fost finalizată forma finală pentru taxa auto 2019. Cel mai probabil, încă se lucrează la anumite aspecte pentru a preveni o taxare deosebit de agresivă, care ar înfuria cetățenii.

Acest lucru s-a întâmplat în trecut la una dintre schimbările importante ale taxei auto, care a vizat și taxarea la prima transcriere a dreptului de proprietate a unui vehicul pentru care nu a fost plătită în trecut taxa auto. La momentul respectiv, a fost decisă amânarea cu un an a momentului în care se aplică noul bir, nu înainte de a stârni furie între posesorii de vehicule care urmau să fie afectați de această măsură, scrie auto-bild.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close