Antena 3 Actualitate Social Un bărbat din Vaslui a dat statul român în judecată pentru că a fost folosit drept cobai pentru experimente medicale

Un bărbat din Vaslui a dat statul român în judecată pentru că a fost folosit drept cobai pentru experimente medicale

22 Apr 2020   •   14:44
Un bărbat din Vaslui a dat statul român în judecată pentru că a fost folosit drept cobai pentru experimente medicale
Sursa foto: Pixabay.com

Un bărbat din Vaslui a decis să dea statul în judecată pentru că, susține el, de 32 de ani este folosit drept cobai pentru mai multe experimente medicale.

Individul, fost angajat al uzinelor Aerostar Bacău, spune că a fost vândut unui institut de cercetare, iar din acest motiv starea lui de sănătate s-a șubrezit. 

Moldoveanul susține că este torturat zilnic de acasă, din pat, de la distanță și că acum se vrea să se facă „crimă prin linșaj”.

Cererile înaintate către MAI au fost redirecţionate către IPJ Bacău, instituţie care răspuns la petiţiile reclamantului. IPJ Bacău a comunicat reclamantului că autoritatea administrativă autonomă care asigură exercitarea dreptului de acces la informaţiile din cuprinsul dosarelor întocmite de fosta securitate este Consiliul Naţional pentru  Studierea Arhivelor Securităţii. Nemulţumit de răspuns, bărbatul care susţine că este cobai a solicitat Tribunalului Vaslui să anuleze actul comunicat de IPJ Bacău, scrie Adevărul.

”Prin acţiunea formulată, reclamantul a arătat că se adresează cu plângere în faţa instanţei pentru că răspunsul  din 07.06.2019 îl lezează în drepturi deoarece dacă IPJ Bacău, emitentul actului, nu declasifică nici un act- CNSAS nu poate comunica nimic , iar răspunsul contestat nu rezolva  faptă penală gravă aflată în desfăşurare de 32 de ani . Reclamantul a susţinut că răspunsul îl lezează în drepturi prin faptul că după 32 de ani I.PJ Bacau refuză să declasifice şi să comunice informaţii publice despre cazul sau cobai uman. Refuză să declasifice bănuitul dosar politic făcut de fosta securitate , iar reclamantul nu poateopri o crimă grava în desfăşurare”, se menţionează în hotărârea instanţei din Vaslui. Faţă de aspectele invocate de către reclamanti, respectiv săvârşirea de către fosta securitate a unui abuz, Tribunalul a reţinut corectă îndrumarea petiţionarului-reclamant către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close