Antena 3 CNN Actualitate Social Un turist s-a ales cu coastele rupte, după ce un bărbat nerăbdător s-a aruncat mai devreme pe tiroliana de la 7 Scări

Un turist s-a ales cu coastele rupte, după ce un bărbat nerăbdător s-a aruncat mai devreme pe tiroliana de la 7 Scări

Un turist s-a ales cu coastele rupte, după ce un alt bărbat s-a aruncat pe tiroliana de la Canionul 7 Scări din Săcele, mai devreme decât ar fi trebuit, înainte ca persoana care s-a dat înainte să fi ajuns la capăt.

Un turist s-a ales cu coastele rupte, după ce un bărbat nerăbdător s-a aruncat mai devreme pe tiroliana de la 7 Scări
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    09 Aug 2021   •   13:12

Incidentul s-a produs din cauza faptului că bărbatul nu ar fi ascultat instucțiunile date de administratorii tirolienei și s-a aruncat pe tiroliană mai devreme decât ar fi trebuit.

Acesta a lovit puternic cu genunchii în spare o altă persoană care coborâse înaintea lui, provocându-i leziuni serioase. 

Persoana accidentată a fost preluată de un echipaj al serviciului de ambulanță și transportată la spital pentru investigații. Starea victimei este stabilă, însă nu este exclus ca aceasta să fi suferit o fractură la coaste.

Salvamontiștii atrag atenția turiștilor pentru a acorda o mai mare atenție instructajului și să dea dovadă de seriozitate în toate activitățile care țin de petrecerea timpului pe munte.

”Foarte multă lume nu ia în seamă, adică le face instructajul şi ei se uită în altă parte, râd, glumesc, au semnat şi dup-aia pleacă pe tiroliană. Nu! Acolo trebuie să fie un pic mai atenţi.

Când te dai pe tiroliană, nu te dai imediat după cel din faţa ta. Până când nu vezi că a ajuns pe platforma din faţă, s-a dat jos de pe cablu, s-a transferat pe celălalt cablu şi a plecat - numai atunci îţi dai drumul.

Aşa s-a întâmplat şi la cazul de sâmbătă: o persoană a rămas pe cablu şi a venit cea din spate, care a lovit-o puternic”, a explicat Codin Tăbăraş, reprezentantul Salvamont Săcele, conform Adevărul.

Tiroliana de la Canionul 7 Scări este cea mai lungă din ţară, având o lungime totală de 2,1 kilometri şi 23 de trasee pentru copii şi adulţi, dintre care unul de 273 de metri.
 

×
Subiecte în articol: accident tiroliană Brașov Coaste rupte
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close