Antena 3 CNN Actualitate Social Vasile Bănescu analizează maneaua lui Babasha la concertul Coldplay: „Ca o nucă pe perete”

Vasile Bănescu analizează maneaua lui Babasha la concertul Coldplay: „Ca o nucă pe perete”

vasile banescu
Vasile Banescu analizează maneaua lui Babasha la concertul Coldplay: „Ca o nucă pe perete”
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2024   •   23:10

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis un mesaj în care critică genul muzical adoptat de Babasha, tânărul invitat la deschiderea concertului Coldplay. 

„Maneaua (turcă, „mani” - importată, degradată, puternic etnicizată, a cărei originalitate supurează exclusiv din torturarea limbii române și din imaginarul grotesc al textierilor) e invitată uneori, în accese de milă ideologică care ratează mereu realitatea, direct din rafinata bătătură a petrecerilor lăutărești pe scene înalte, chiar „culturale”, unde se pliază adecvat - ca o nucă pe un perete - la conținutul evenimentului parazitat”, declară Vasile Bănescu. 

„Ceva caracteristic societății care se dă în spectacol și al cărei nivel cultural culminează în idolatrizarea extatică a divertismentului bășcălios, cu dujmanii nemilos.

Aceeași societate votează dezinvolt, pentru că i se pare cool, strâmbii și impostorii loviți de delir ultranaționalist și antieuropean, adică antinațional.

Patriotism zgomotos și bine remunerat. Manelizat.”, a mai spus Vasile Bănescu. 

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close