Antena 3 CNN Actualitate Social Zeci de percheziţii în Mureş şi Cluj la firme suspectate de evaziune fiscală

Zeci de percheziţii în Mureş şi Cluj la firme suspectate de evaziune fiscală

Zeci de percheziţii în Mureş şi Cluj la firme suspectate de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
19 Iul 2017   •   08:14

Poliţiştii din din Mureş fac, miercuri dimineață, 30 de percheziţii în judeţele Mureş şi Cluj, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest dosar este de aproape 250.000 de euro. Aproximativ 19 persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis AGERPRES, la percheziţii participă 58 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Mureş şi Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş. 

"Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2013 - august 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat tranzacţii comerciale fictive cu 14 societăţi din judeţele Mureş şi Cluj, valoarea livrărilor ridicându-se la peste 2.750.000 de lei. În fapt, societatea din Târgu Mureş ar fi creat un circuit în care ar fi fost angrenate societăţi de tip 'fantomă', prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale", se arată în comunicatul IGPR. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close