Antena 3 CNN Actualitate Şofer din Constanţa, condamnat după ce prietenul său a fost împuşcat în cap de poliţişti într-o urmărire

Şofer din Constanţa, condamnat după ce prietenul său a fost împuşcat în cap de poliţişti într-o urmărire

Un tânăr în vârstă de 33 de ani din comuna Săcele, judeţul Constanţa, a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce un prieten a fost împuşcat în cap de poliţişti, în timp ce se afla cu el în maşină, într-o urmărire.

Şofer din Constanţa, condamnat după ce prietenul său a fost împuşcat în cap de poliţişti într-o urmărire
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    03 Dec 2020   •   11:20

Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe tânărul de 33 de ani la trei ani şi două luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. De asemenea, judecătorii l-au obligat pe tânăr să plătească 110.000 de euro familiei prietenului său, care a murit în timpul urmăririi cu Poliţia.

Totul s-a întâmplat în luna decembrie a anului trecut, atunci când tânărul de 33 de ani se afla la volanul unui autoturism în care se mai aflau doi tineri, unul pe bancheta din spate şi unul pe scaunul din dreapta-faţă.

La un filtru rutier din Năvodari, şoferul nu a oprit la semnalele agenţilor de poliţie şi a încercat să scape.

Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii, l-au somat pe şofer, prin intermediul portavocii, să oprească, iar unul dintre agenţi a tras un foc de avertisment în plan vertical.

Cu toate acestea, şoferul a continuat fuga spre comuna Lumina, iar la un moment dat a ajuns în dreptul unei treceri la nivel cu calea ferată unde trecea un tren. Astfel, şoferul a oprit, iar poliţiştii au coborât, crezând că acesta a oprit şi urmărirea s-a încheiat.

Totuşi, bărbatul a băgat în marşarier şi a accelerat în viteză spre poliţişti. În acel moment, agenţii au tras mai multe focuri de armă în direcţia maşinii, cu intenţia de a lovi roţile.

Şoferul a trecut de poliţişti şi s-a întors către Năvodari, iar la un moment dat a intrat pe un câmp unde maşina a fost abandonată. Poliţiştii au găsit maşina, iar pe bancheta din spate se afla un tânăr care era împuşcat în cap, de două ori, notează ziuaconstanta.ro.

Poliţiştii au sunat la 112 şi au solicitat la faţa locului o ambulanţă, însă, din nefericire, tânărul a murit.

Ceilalţi doi fugari au fost prinşi în urma unei anchete a Poliţiei.

×
Subiecte în articol: Constanța Navodari
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close