Antena 3 CNN Actualitate Un şofer român de TIR a scăpat miraculos cu viaţă, după ce a fost atacat de un migrant, lângă Calais

Un şofer român de TIR a scăpat miraculos cu viaţă, după ce a fost atacat de un migrant, lângă Calais

Un şofer român de TIR a fost atacat de un migrant, lângă Calais, în timp ce îşi verifica încărcătura înainte să plece în cursă. El a scăpat miraculos cu viaţă, după ce a fost transportat de urgenţă la spital.

Un şofer român de TIR a scăpat miraculos cu viaţă, după ce a fost atacat de un migrant, lângă Calais
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    23 Oct 2023   •   08:42

Totul s-a întâmplat sâmbătă dimineaţă, 21 octombrie 2023, în parcarea unei companii de transport de lângă oraşul Saint-Omer, în departamentul Pas-de-Calais.

Şoferul român de TIR în vârstă de 52 de ani urma să plece în cursă, iar la ora 09.30 a mers să îşi verifice încărcătura, moment în care, din remorcă au sărit mai mulţi migranţi, iar unul dintre ei l-a tăiat pe român la gât. Rănit şi plin de sânge, şoferul român şi-a sunat şeful, iar la rândul său, acesta a anunţat serviciile de urgenţă.

Românul a fost transportat de urgenţă la spital, acolo unde medicii au descoperit că fusese tăiat la gât, la un centimetru de artera carotidă, astfel că a scăpat ca prin minune cu viaţă în urma atacului, notează libertatea.ro, care citează publicaţia franceză Nord Littoral.

Şoferul român de TIR a depus plângere la Poliţie împotriva migrantului, însă, ca de fiecare dată, acesta nu a fost prins.

Şofer român de TIR, omorât cu o sabie într-o parcare din Franţa, sub ochii soţiei

Atacul de sâmbătă face parte dintr-o serie de incidente sângeroase prin care şoferii români de TIR trec de câţiva ani în zona Calais, acolo unde miganţii se ascund în remorcile camioanelor pentru a ajunge din Franţa în Marea Britanie. De departe, cel mai grav atac de acest gen s-a produs în mai 2021, atunci când un şofer român de TIR a fost omorât de un migrant, chiar sub ochii îngroziţi ai soţiei.

Mihai Spătaru, un şofer român de TIR angajat la o firmă din Spania, care era în echipaj cu soţia sa, şi ea şoferiţă de TIR, a fost omorât în noaptea de 16 spre 17 mai 2021, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, în apropiere de Calais.

În timp ce se afla în parcare, românul i-a spus soţiei sale că merge la toaletă şi că va vefifica remorca, însă după câteva momente, când a coborât din cabină, a fost atacat de un individ cu o sabie.

Soţia sa a văzut totul, iar până să intervină, bărbatul a fost tăiat de două ori, iar criminalul a fugit. Din nefericire, rănile grave i-au fost fatale românului.

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR Calais Franta
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close