Antena 3 CNN Actualitate Şofer ucrainean de TIR, beat şi pozitiv la droguri, care conducea o cisternă încărcată cu GPL, blocat în trafic pe autostrada A2

Şofer ucrainean de TIR, beat şi pozitiv la droguri, care conducea o cisternă încărcată cu GPL, blocat în trafic pe autostrada A2

Un şofer ucrainean, care conducea haotic o cisternă încărcată cu aproape 20 de tone de GPL pe autostrada A2, a fost blocat de poliţişti, după ce alţi şoferi au sunat la 112.

Şofer ucrainean de TIR, beat şi pozitiv la droguri, care conducea o cisternă încărcată cu GPL, blocat în trafic pe autostrada A2
Sursa foto: Poliţia Română
de Alin Tarnovschi    |    26 Oct 2023   •   12:03

Şoferul ucrainean de TIR a fost blocat de poliţiştii rutieri înainte să provoace o tragedie, având în vedere că se afla volanul unei cisterne în care se aflau aproape 20 de tone de GPL.

În urmă cu numai câteva zile, un alt şofer ucrainean de TIR a fost blocat în trafic, tot pe autostrada A2, după ce, la fel ca şi în cazul de faţă, conducea haotic pentru că era beat.

"La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, polițiștii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizat, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București.

Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometru 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetățean ucrainean.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cisterna respectivă este destinată transportului de gaz petrolier lichefiat, iar, la momentul depistării, aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, iar, în  cursul acestei zilei, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Mulțumim cetățenilor, pentru spiritul civic de care au dat dovadă!", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close