Antena 3 CNN Actualitate Soluţii de criză pentru Paşte: Cozonac vândut la felie sau la jumătate | Ce preţ are

Soluţii de criză pentru Paşte: Cozonac vândut la felie sau la jumătate | Ce preţ are

Dacă în trecut cozonacul era accesibil pentru toți, de anul acesta el devine un lux pentru mulți dintre români. Iată de ce.

Soluţii de criză pentru Paşte: Cozonac vândut la felie sau la jumătate | Ce preţ are
Sursa foto: Pinterest.com
de Claudia Popovici    |    23 Mar 2023   •   19:47

Sărbătorile pascale din acest an se anunță cu scumpiri pentru tradiționalul cozonac.

Prețurile mari la ingredientele de bază precum ouă, faină, nucă, zahar au crescut si ele, determinând astfel o creștere de cel puțin 10% la prețul final al cozonacul, asta față de anul trecut.

Dacă în trecut cozonacul era accesibil pentru toți, de anul acesta devine un lux pentru mulți dintre români.

La o patiserie din Bacău s-a dat deja startul comenzilor pentru cozonaci şi pască. Preturile variază între 60 de lei și 150 de lei. Însă mulţi români nu-şi permit luxul de a cumpăra produsele tradiționale de Paşte.

Aşa că reprezentanții patiseriilor au găsit repede o soluție la criza actuală, comercializează cozonac la felie sau la jumătate.

"Am venit în întâmpinarea clienților cu achiziționarea unei jumătăți de cozonac pentru cei care poate nu-şi permit unul întreg sau nu au nevoie de unul întreg. Suntem printre puținii care au magazin online şi se poate comanda oriunde, iar livrarea o facem la ora şi la data stabilită de client", spune Dorin Bejenaru, manager.

Ce spun românii

"Foarte scump. Toate ingredientele sunt mare, dar pentru prima zi de promoție ar trebui şi o reducere", spune cineva.

"Foarte buni. În comparație cu anul trecut la preţ. Nici nu m-am uitat, contează calitatea", mai spune cineva.

De Paşte, un meniu pentru patru persoane, care conține drob, pască şi cozonac, va costa în jur de 500 de lei, cu 30% mai mult decât anul trecut.

"Prețul la cozonaci diferă de la o formă la alta, în funcție de aromă, umplutură, de gramaj. Preturile variază între 60 de lei și poate ajunge și 150 de lei, totul depinde de patiserie.

Clienții se plâng de prețul mare al cozonacilor, recunosc că prețul reflectă trendul crescător la toate alimentele, dar se plâng că nu-și permit, nici măcar la felie sau jumătate de cozonac. Reprezentanții patiseriilor au găsit repede o soluție la criza actuală, comercializează cozonac la felie sau la jumătate.

Unele patiserii pentru a atrage mai mulți clienți au recurs la metode moderne de vânzare a cozonacilor, prin intermediul magazinelor online. Astfel doritorii pot comanda și rezerva rapid cozonacii, livrările până într-o anumită sumă fiind gratuite.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close