Antena 3 CNN Actualitate Somnul, un aspect care nu trebuie neglijat. Vezi câte ore trebuie să dormi în funcţie de vârstă

Somnul, un aspect care nu trebuie neglijat. Vezi câte ore trebuie să dormi în funcţie de vârstă

Somnul, un aspect care nu trebuie neglijat. Vezi câte ore trebuie să dormi în funcţie de vârstă
Sursa foto: Foto: azfotos.com
10 Aug 2011   •   16:25

Somnul este foarte important pentru dezvoltarea organismului şi pentru a ne putea desfăşura activităţile de zi cu zi şi este bine să începem de mici să avem un somn potrivit. Specialiştii ne informează cât trebuie să doarmă un copil în funcţie de vârstă.

Cei mai mulţi nou-născuţi se trezesc din două în două ore pentru a mânca. Dacă nu o fac, părinţii ar trebui să-i trezească la 3-4 ore ca să-i hrănească. După prima lună de viaţă, bebeluşii ar trebui să doarmă mai puţin. Începând de la 18 ore, până la 14-15, la vârsta de un an.

De la vârsta de şase luni cei mici ar trebui învăţaţi să doarmă singuri. Dacă plâng în timpul nopţii părinţii n-ar trebui să fugă să-i ia în braţe.

Dacă cel mic nu vrea să doarmă în timpul zilei părinţii n-ar trebui să-l forţeze. În schimb l-ar putea "ajuta" să adoarmă, citindu-i o poveste sau ascultând muzică relaxantă împreună.

Ideal ar fi ca cei mici să adoarmă între orele opt şi nouă seara. Următorul ciclu de somn începe după ora 12 noaptea.

După ce împlinesc şapte ani copiii trebuie să facă zi de zi efort intelectual sporit, aşa că este foarte important să fie odihniţi.
 
Somnul este la fel de important şi la vârsta adolescenţei. Cei care nu dorm suficient devin vulnerabili în faţa bolilor. În plus se concentrează mai greu, pot avea tulburări de atenţie şi probleme cu memoria de scurtă durată.

 




×
Subiecte în articol: somn specialisti copii adolescenti parinti
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close