Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii care încep şcoala: "Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă"

Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii care încep şcoala: "Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă"

După vacanța de Paște, grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai. În acest sens, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit informaţii suplimentare, luni, în exclusivitate la Antena 3, unde a vorbit despre regulile pe care trebuie să le respecte elevii când se vor reîntoarce în bănci.

Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii care încep şcoala: "Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă"
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    03 Mai 2021   •   21:52

Întrebat dacă regulile impuse de pandemia de COVID-19 se vor respecta în continuare, ministrul Educației a spus că masca de protecţie va fi purtată în timpul orei. Cât despre distanțare, Sorin Cîmpeanu a spus că trebuie respectată "în limita posibilului".

"Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur. Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat.

"Cei care încep şcoala pe 5 mai, vor avea şcoală până pe 25 iunie"

Trendul ratei de infectare este descrescător. Asta este îmbucurător. Dacă şi ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun, cred că pe parcursul celor aproape 8 săptămâni de şcoală, pentru că cei care încep şcoala pe 5 mai vor avea şcoală până pe 25 iunie, deci sunt aproape 8 săptămâni de şcoală, timp în care vom monitoriza atât rata de infectare, cât şi progresul campaniei de vaccinare. Dacă şi epidemiologii vor considera că se pot redeschide şcolile peste tot, fără diferenţiere, cu prezenţă fizică, va fi un element destul de important pentru sistemul de educaţie.

Cât despre prezenţa panourile separatoare de plexiglas, Sorin Cîmpeanu a spus că acestea mai mult încurcă decât ajută.

"Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă"

Nu va fi cazul în şcolile din România. Nu există obligativitatea acestor panouri de plexiglas. Sunt studii ştiinţifice care repet, ne arată, că mai mult încurcă aceste panouri de plexiglas, decât ajută. Pe de altă parte, masca de protecţie va fi purtată în permanenţă", a precizat ministrul Educaţiei, luni seara, în cadrul Ediţiei Speciale de la Antena 3.

Citiţi şi: Sorin Cîmpeanu: "Copiii de grădiniță și elevii care nu dau examene se întorc la școală miercuri, 5 mai"

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close