Antena 3 Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu: "Copiii de grădiniță și elevii care nu dau examene se întorc la școală miercuri, 5 mai"

Sorin Cîmpeanu: "Copiii de grădiniță și elevii care nu dau examene se întorc la școală miercuri, 5 mai"

de Claudia Popovici    |    03 Mai 2021   •   20:00
Sorin Cîmpeanu: "Copiii de grădiniță și elevii care nu dau examene se întorc la școală miercuri, 5 mai"
Sursa foto: Antena 3

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, luni, la Antena 3, scenariile în baza cărora elevii vor merge la şcoală pe 5 mai. Potrivit acestuia, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu toți cei 27.750 de elevi din învățământul special.

Sorin Cîmpeanu a precizat că s-a reușit reducerea scenariilor la două, respectiv "pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”.

Elevii din învățământul special vor începe şcoala pe 5 mai

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă.

„Aceștia vor reveni în data de 5 mai. Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân online”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Şcoala începe în data de 5 mai, cu excepţia claselor terminale

Astfel, elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie, iar elevii de clasa a XII-a/a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie.

×
Subiecte în articol: şcoală elevi Sorin Cîmpeanu examane

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close