Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu, provocat de un mecanic beat: "Ce să fac? Să mă duc eu să le pun fiola?"

Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu, provocat de un mecanic beat: "Ce să fac? Să mă duc eu să le pun fiola?"

Ministrul Sorin Grindeanu a făcut primele declarații după accidentul feroviar din Giurgiu, care a fost provocat de un mecanic beat.

Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar din Giurgiu, provocat de un mecanic beat: "Ce să fac? Să mă duc eu să le pun fiola?"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   16:51

Doi bărbați, cu vârste de 55 și 58 de ani, au fost duși la spital, în urma unui accident în care au fost implicate, în noaptea de marți spre miercuri, două locomotive, produs între localitațile Toporu și Chiriacu, județul Giurgiu.

Potrivit CFR, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu și a lovit frontal cealaltă locomotivă.

De asemenea, anchetatorii susțin că mecanicul care a provocat accidentul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

După accident, Sorin Grindeanu a dat de înțeles că nu poate să evite un astfel de incident, pentru că nu este responsabilitatea lui de a-i verifica pe mecanici dacă au consumat alcool.

Citește și: Accident între două locomotive în gara Toporu din Giurgiu. Doi bărbaţi au ajuns de urgenţă la spital

"A fost ridicată sau suspendată licența acelui operator privat. Înțeleg că, și acestea sunt informațiile pe care le am până acum, acel mecanic de locomotivă era sub influența băuturilor alcoolice.

O să vedem ancheta. Ce să fac, să mă duc eu, ca ministru, să le pun fiola? Organele specializate din CFR au hotărât ridicarea licenței acestui operator privat, urmând ca în momentul în care avem datele concrete să le transmitem", a spus Sorin Grindeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu accident feroviar Giurgiu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close