Antena 3 CNN Actualitate Accident între două locomotive în gara Toporu din Giurgiu. Doi bărbaţi au ajuns de urgenţă la spital

Accident între două locomotive în gara Toporu din Giurgiu. Doi bărbaţi au ajuns de urgenţă la spital

Doi bărbați, cu vârste de 55 și 58 de ani, au fost duși la spital, în urma unui accident în care au fost implicate în noaptea de marți spre miercuri două locomotive, produs între localitațile Toporu și Chiriacu, județul Giurgiu.

Accident între două locomotive în gara Toporu din Giurgiu. Doi bărbaţi au ajuns de urgenţă la spital
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alin Tarnovschi    |    17 Mai 2023   •   07:35

Update: La ora 12.25 a fost redeschisă linia CF Toporu - Chiriacu, iar circulația feroviară este reluată în condiții normale de trafic, fără restricții de viteză.

Stirea initiala. Potrivit ISU Girugiu, accidentul a avut loc la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, între două locomotive.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbați, găsiți conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de SAJ și transportați la Uniunea de Primiri Urgențe Giurgiu.

Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive, susțin pompierii, potrivit Mediafax.

Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

"Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportați la spital.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituție abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Din punct de vedere al traficului feroviar de călători, menționez faptul că două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu - Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei.

Estimăm reluarea circulației pe relația Giurgiu - Videle în jurul orei 9.00", se arată într-o informare CFR.

"La data de 17 mai a.c., ora 03.23, o femeie, în calitate de impiegat de mișcare în statia C.F. Toporu, a sesizat, prin apel 112, o coliziune între 2 locomotive.

În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu- Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle - Giurgiu, la km feroviar 31+100.

În urma producerii coliziuni, a rezultat rănirea celor doi mecanici de locomotivă, aceștia fiind transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu", se arată şi într-un comunicat al Poliţiei.

×
Subiecte în articol: Giurgiu locomotive accident
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close