Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu rămâne în arest 40 de zile, în Grecia. Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Atena: "Judecătorii pot decide peste cateva zile sau săptămâni dacă va fi extrădat"

Sorin Oprescu rămâne în arest 40 de zile, în Grecia. Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Atena: "Judecătorii pot decide peste cateva zile sau săptămâni dacă va fi extrădat"

Sorin Oprescu a cerut azil politic in Grecia, susțin sursele Antena 3. În România, îl aşteaptă o pedeapsă de 10 ani si opt luni de închisoare, una dintre cele mai dure pedepse din țara noastră pentru corupție. Magistrații eleni au decis astăzi că acesta va fi cercetat în arest.

Sorin Oprescu rămâne în arest 40 de zile, în Grecia. Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Atena: "Judecătorii pot decide peste cateva zile sau săptămâni dacă va fi extrădat"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    Cristi Popovici    |    18 Mai 2022   •   12:00

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia și este acum în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena.

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 la Atena, a oferit ultimele detalii despre reținerea lui Sorin Oprescu în urma sentinței date de judecătorii români.

UPDATE 12:00: Procurorul elen a decis ca Sorin Oprescu să rămână în arest, pentru 40 de zile, până când Consiliul de Judecată va hotărâ dacă va fi extrădat sau nu.

Știrea inițială:

"Sorin Oprescu a fost prins ieri de către polițiștii de la Rețeaua Europeană a Echipelor de Căutare Active a Urmaritilor, după ce a fost dat în urmărire generală pentru că nu a fost găsit la domiciliul sau din România, pentru punerea în aplicare a acelui mandat de arestare", a transmis Cristi Popovici.

La fel ca în cazul Elenei Udrea, urmează procesul de extrădare. În prima faza va merge în față unui procuror și i se va aduce la cunoștiință mandatul European după care va i întrebat dacă acceptă să sau refuză să fie extradat.

Dacă spune nu, se va întruni un Consiliu de Judecată în termen de 40 de zile care vor hotărî extradarea sau nu. Procurorul va decide dacă în toată perioada asta va fi liber sau reținut, până când va hotărî Consiliul de Judecată.

"Poate fi lăsat liber cu niște măsuri de siguranță, un fel de control judiciar, prezentarea la secția de poliție pentru a semna interdicție de a părăsi țara și cauțiune. Una dintre aceste interdicții sau toate trei la un loc. Procurorul decide dacă în această perioadă va fi liber sau reținut, până când Consiliul de Judecată va lua decizia finală, în aceste 40 de zile, în baza unor audieri", a explicat reporterul Antena 3, Cristi Popovici.

Între timp, Sorin Oprescu a depus documentația pentru a-i fi acordat azil politic în Grecia, potrivit unor surse Antena 3.

Fostul primar al Capitalei a fost dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în 13 mai.

Deocamdată, nu sunt informații oficiale cu privire la modul în care a fost prins. Sursele Antena 3 spun că ar fi fost luat de polițiști dintr-o zonă publică de lângă apartamentul lui din capitala elenă.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu Grecia atena arestat
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close